zvezda_fakrum_musina_devojke (1)

VINER LIGA. SENIORKE

Pobede Zvezde, Tenta i Radničkog

Zvezda nastavila seriju pobeda

Spartak – Crvena zvezda 0:3 (19:25, 12:25, 22:25)

Dvorana: „Dudova šuma“. Gledalaca: 900. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Predrag Balandžić (Beograd). Trajanje meča: 71 minut.

SPARTAK: Faćol, Memišević (libero), Branković 5, Cvetićanin 13, Helić 11, Bogdanović 7, Radenković, Češljar, T. Matić 9, Oluić, D. Matić. Trener: Slobodan Galešev.

CRVENA ZVEZDA: Budrović, Ninković 7, Rakić, Živković 3, Malagurski 8, Medarević, Bjelica 15, Tomić, Blagojević 9, Kecman, Valčić (libero), Stevanović 7. Trener: Ratko Pavličević.

Crvena zvezda je ostvarila i šesnaestu prvenstvenu pobedu ove sezone u isto toliko mečeva. Duel u Subotici koje su crveno-bele igrale protiv Spartaka trebalo je da bude derbi kola, možda i polusezone, ali je na nivou bila samo jedna ekipa, ona iz Beograda. Doduše, trudio se domaćin koliko je mogao, imao priliku u trećem setu da duel učini zanimljivijim, ali im to nije pošlo za rukom.

Već na startu meča Crvena zvezda je stekla razliku, a ovacije domaće publike dobila je reprezentativka Sanja Malagurski, inače rođena Subotičanka. I ambijent u hali je bio za svaku pohvalu, uz rekordnu posetu ove sezone od 900 gledalaca. Ni to nije omelo ekipu Ratka Pavličevića, koja je već na drugom tehničkom tajm-autu imala „plus šest“ (16:10), a potom je rutinski privela set kraju.

Povezana vest:  Poraz odbojkašica Crvene zvezde u Kupu CEV

Još ubedljivije Beograđanke su bile u drugom periodu, a u jednom trenutku su vodile i sa 21:9, pa nije bilo mnogo dileme. Najuzbudljivije je bilo baš u trećem setu, ispostavilo se poslednjem. Rivali su bili u egalu sve do 16:16, ali je tada kvalitet Zvezde došao do izražaja za nova tri boda. Gošće su još ranije osigurale prvu poziciju pred plej-of, dok će se Spartak boriti za što bolje mesto pred početak doigravanja.

Pobeda Radničkog, bod Poštaru

Poštar 064 – Radnički 2:3 (20:25, 25:20, 14:25, 25:23, 6:15)

Dvorana: „Torlak“. Gledalaca: 100. Sudije: Dragutin Ćuk i Igor Miljković (oba Beograd). Trajanje meča: 111 minuta.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Juniori Srbije od ponedeljka na Rogli

POŠTAR 064: Jevrić, Đorđević, Drča, Jovanović, Savović, Ivanović, Đorović, Maksimović, Uzelac, Miljković, Misojčić, Ristić (libero). Trener: Biljana Mihailović.

RADNIČKI: Medić 13, Veljković 5, Mitrović, Mirkić, Katić 7, Martinović 1, Radović 10, Kovačević 1, Radonjić 14, Tomić 6. Trener: Dejan Desnica.

U malom beogradskom derbiju domaćin nije pobedio protiv Radničkog, ali je i osvajanje boda veliko iznenađenje. Poštar 064 je dva kola pre kraja uvećao šanse da stigne do devete pozicije, koja vodi u plej-aut, s obzirom da sada imaju samo bod manje od Kleka.

Hrabro su igrale domaće, ali se činilo da će po ko zna koji put ove sezone ostati praznih u setu u kojem su imale prednost. Ovoga puta su poštarke prokockale „plus pet“ sa drugog tehničkog tajm-auta, a do kraja je Radnički načinio potpuni preokret.

Ipak, u nastavku je viđena drugačija slika. Najpre je Poštar izjednačio, a u četvrtom setu su izabranice Biljane Mihailović imale snage da stignu prednost krstašica u završnici (21:18) i da obezbede bod. Ipak, Radnički je odigrao odlično u taj-breku i obezbedio je trijumf koji će ih i posle 16. kola ostaviti na petom mestu.

Povezana vest:  Peta pobeda juniorki – u subotu od 15,30 protiv Italije za finale

Silovite Obrenovčanke

TENT – Jedinstvo 3:0 (25:10, 25:16, 25:15)

Dvorana: SKC “Obrenovac”. Gledalaca: 250. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Zorica Bjelić (Beograd). Trajanje meča: 60 minuta.

TENT: M. Jelić 3, Mihajlović (libero), Žunić, Zlatić, Perišić, J. Jelić, Andrić, Pilipović 11, Kostić 19, Puzović 12, Tešanović 9, Bašić 4. Trener: Zorica Lazić.

JEDINSTVO: Todorović (libero), Stojković 9, Trivunović 2, Sekulić, Joksić 3, Jelisavčić, Stevanović, Vitorović, Čvorić, Sandić 5, Drulović 2, Spasenić, Terzić 7. Trener: Vlastimir Vasiljević.

Pribojavale su se Obrenovčanke duela protiv Jedinstva, posebno zbog dobrih partija Užičanki u prethodnih nekoliko kola. Baš zbog toga domaće su bile maksimalno koncentrisane, ali su naspram sebe ovoga puta imale indisponiranog rivala. Podatak da je meč trajao samo sat vremena, a da su Užičanke u prvom setu jedva sakupile deset poena dovoljno govori o odnosu snaga.