partizan_6

VINER LIGA, SENIORI

Partizan lako do prve pobede u polufinalu

Partizan Termoelektro – Radnički Kredi banka 3:1 (25:23, 34:36, 25:17, 25:17)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Goran Gradinski i Dejan Jovanović (oba Beograd). Trajanje meča: 120 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.

PARTIZAN TERMOELEKTRO: Pešut 16 (9 bl), Steljić 11 (4 bl), Turanjanin 8, Mijailović 11, Kisić 3, Atanasijević 28 (43-27), Ilić (libero), S. Žarković, Minić, Bulatović, Samardžić. Trener: Milan Žarković.

RADNIČKI KREDI BANKA: Ilić, Stevanović 20 (40-19), Maksimović 9, I. Ivović 1, Opačić 13, Radović 15 (19-15), Pantelić (libero), Perović, Novoselac 5 (3 bl), Ćirović 6, J. Ivović, Hadžifejzović. Trener: Dragan Đorđević.

Partizan je lakše nego što to krajnji rezultat pokazuje slavio u prvom meču polufinala plej-ofa protiv aktuelnog šampiona Radničkog. Crno-beli su mogli i ranije da završe posao, s obzirom da su posle relativno lako dobijenog prvog seta u drugom imali veliku prednost na startu (12:6), a potom u uzbudljivoj završnici ovog perioda i tri set lopte.

Povezana vest:  Terzić: Nisam zadovoljan igrom

Prvi set je bio prilično čudan, kao da je na terenu postojao samo jedan tim. Partizan je diktirao ritam, osvajao poene, ali i pravio greške (čak 11 u ovom periodu!). Ipak, Radnički to nije znao da iskoristi. Vodili su gosti samo na startu (8:6), ali su crno-beli uz tada sjajan tandem srednjaka Pešut – Turanjanin lako preokrenuli. Upravo posle asa Pešuta bilo je 15:11, a imao je domaćin i ogromnu prednost u završnici (24:18). Ipak, uz dobre servise Stevanovića Kragujevčani su uspeli da spasu pet set lopti, ali ne i šestu. Možda bi napravili i čudesan preokret da Stevanović nije načinio servis grešku – 25:23.

Povezana vest:  Kadeti Srbije osmi na Prvenstvu Evrope

Drugi set je bio bez dileme najuzbudljiviji, ali i najduži ove sezone. Zamenio je Đorđević dizače (Novoselac umesto Ilića) i to je bio dobar potez. Vodio je Partizan sa već pomenutih 12:6, ali je tada trener gostuju u igru uveo i mladog Ćirovića, a ovaj je serijom dobrih servisa vratio svoj tim u meč. Radnički je do izjednačenja stigao već polovinom seta (15:15), a usledila je potom neizvesna završnica.

Gosti su najpre prokockali dve vezane set lopte (24:22), potom je Partizan imao tri prilike da reši ovaj set u svoju korist, čak i kontru pri rezultatu 27:26, ali je Mijailović pogrešio. Kragujevčanima je bilo potrebno deset set lopti da dođu do izjednačenja, a to se desilo posle kontre Opačića – 36:34. Domaćima nije pomoglo ni to što je Atanasijević u ovom setu osvojio čak 16 poena.

Povezana vest:  BEACH VOLLEY – BALKANSKO PRVENSTVO 2015. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 22 GODINA, Pet pobeda srpskih ekipa prvog dana u Vinici

Ispostavilo se da je to bilo sve od gostujućeg tima. Pokušavao je čestim izmenama Đorđević da razmrda svoj tim, ali mu to nije polazilo za rukom u poslednja dva seta. Partizan više nije dozvolio opuštanje. Već na startu trećeg perioda crno-beli su napravili osetnu razliku (15:11), a potom su rutinski odradili posao – 25:17. U ovom periodu crno-beli su imali samo dve greške (dva „pecanja“ na startu seta).

Slično je bilo i u četvrtom periodu, u kojem je uzbuđenja bilo samo na startu, ali najviše zbog tri pokazana žuta kartona. Rezultat je bio istovetan kao u prethodnom setu – 25:17, za prvi trijumf Partizana u polufinalnoj seriji.