J ZA IVANJICU 1

JUNIORI KVALIFIKACIJE ZA XVI SP 2011.

Juniori otputovali u Ivanjicu

 

Muška juniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Ivanjicu, gde će se pripremati za turnir B grupe kvalifikacija za XVI SP 2011, koji će se odigrati od 18. – 22. maja u Mogiljevu, u Belorusiji. Milan Žarković, prvi trener juniora Srbije, na pripreme je pozvao 15 igrača. Žarković je naknadno pozvao Milana Katića umesto Siniše Žarkovića, koji zbog povrede neće putovati u Ivanjicu.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSA BRĐOVIĆ (MLADI RADNIK, POŽAREVAC).

Povezana vest:  U Rumi u toku Seminar za sudijske delegate CEV

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PARTIZAN TERMOELEKTRO), DUŠAN PETKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I MILIJA MRDAK (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERO: MILORAD KAPUR (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

BLOKERI: VUK MILUTINOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), BORIS MARTINOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), SREĆKO LISINAC (RIBNICA, KRALJEVO) I MIROSLAV VRBAN (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

PRIMAČI: UROŠ KOVAČEVIĆ (ACH VOLEJ BLED, SLOVENIJA), LAZAR KOPRIVICA (CRVENA ZVEZDA), MILAN PERIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILAN KATIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I FILIP STOILOVIĆ (ŽELEZNIČAR, BEOGRAD).

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Kuba lako pobedila Meksiko

Na pripreme u Ivanjicu je otputovalo 10 igrača. Aleksandar Atanasijević, Nikola Jovović, Milan Katić i Uroš Kovačević su dobili kraći odmor, pa će se pripremama priključiti u sredu, dok će Filip Stoilović u Ivanjicu otputovati po završetku obaveza u klubu.

Juniori Srbije će u Ivanjici trenirati do 16. maja, kada je predviđen put u Belorusiju.

Prvi meč  u Mogiljevu, juniori Srbije će odigrati protiv Turske, a potom protiv Letonije, Crne Gore i Belorusije. Iz kvalifikacija, plasman na SP će obezbediti pobednici četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

Povezana vest:  Crvena zvezda u 3. kolu posle „zlatnog seta"

Iz kvalifikacija, plasman na SP će obezbediti pobednici četiri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

XVI SP 2011. u konkurenciji juniora odigraće se od 01. – 10. avgusta u Rio de Žaneiru i Kampo Grandeu, u Brazilu. Na šampionatu će igrati 16 selekcija, a već je poznato 11 učesnika: Brazil, Argentina, Japan, Iran, Indija,  SAD, Kanada, Portoriko, Egipat, Tunis i Rusija. Preostalih pet učesnika biće poznato po završetku kvalifikacija u Evropi.