VBM 2

Finale turnira Vip Beach Masters 2011 na beogradskoj Adi Ciganliji

 

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje četvrtu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, završava se finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganiji, od 25. do 28 avgusta. Najbolji muški i ženski timovi boriće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku i vredne nagrade iz ukupnog fonda od 13.000 evra, koji obezbeđuje Vip mobile. Ulaz na sve mečeve je slobodan.

Odbojkaška sezona počela je sjajnim turnirom prvenstva Srbije u Kragujevcu u junu, nakon čega je Novi Sad u julu bio domaćin prestižnog CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011. U Beogradu će se šamionsku titulu i nagradu od 1.500 evra nadmetati timovi sa najviše sakupljenih bodova u generalnom plasmanu na turniru održanom u Kragujevcu i finalnom turniru u Beogradu. Vodeći tim na tabeli u muškoj konkurenciji su pobednici turnira u Kragujevcu, Jovan Marković i Dejan Jović sa 50 bodova, za kojima slede Nemanja Vidić i Miljan Kiković sa 42 boda, kao i Stefan Basta i Igor Tešić sa 34 boda. U ženskoj konkurenciji na šampionsku titulu pretenduju Ivana Isailović i Milena Matić sa 25 bodova, na drugoj poziciji su Nataša Ševarika i Jelena Blagojević sa 20 bodova, dok treću poziciju sa 18 bodova zauzimaju Nina Škarić i Vanja Matić.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije izgubile od SAD

Kvalifikacioni mečevi u muškoj konkurenciji biće na programu u četvrtak, 25. avgusta, dok će se mečevi glavnog turnira, uz učešće 16 muških ekipa, igrati u petak 26. avgusta. Kvalifikacije za devojke su na programu u petak, a glavni turnir u kom će učestvovati 8 ženskih ekipa, na programu je u subotu 27. avgusta. Polufinalni i finalni mečevi će biti održani u nedelju 28. avgusta, od 10 do 17 časova, nakon kojih će, na svečnoj ceremonji, biti proglašeni šampioni i šampionke Srbije u odbojci na pesku. Organizatori su za publiku obezbedili celodnevnu zabavu, pa će atraktivni mečevi biti upotpunjeni sjajnim pratećim programom nastupima igračica na pesku, najnovijim muzičkim hitovima i mnogobrojnim nagradnim igrama.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Pobede Jedinstva i Spartaka

Ove godine prvi put je organizovana Vip Beach Masters škola odbojke, na kojoj deca do 14 godina uče osnove odbojke na pesku od našeg proslavljenog odbojkaša Vanje Grbića. Kroz školu odbojke u Kragujevcu i Novom Sadu do sada je prošlo više od 700 mališana, a ona se nastavlja i na turniru u Beogradu, u petak 26. i subotu 27. avgusta od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 28. avgusta od 16,30 časova na glavnom terenu. Velika najava škole odbojke u Beogradu održaće se u subotu, 27. avgusta od 12 do 13 časova u Vipovom prodajnom mestu u Knez Mihailovoj 9, kada će Vanja Grbić svim posetiocima potpisati lopte i fotografisati se sa njima.

Povezana vest:  Srbija domaćin SAD, Kanadi i Belgiji (2. – 4. jun), a zatim gostuje u Iranu (9. – 11. jun) i Argentini (16. – 18. jun)

Vip Beach Masters 2011 podržali su ZTE, Hypo Alpe Adria Group, Aqua Viva, EKO Srbija, DaCapo, Red Bull i gradovi Kragujevac, Novi Sad i Beograd preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.