zoran_terzic_srb_ukr_bgd_2011

Terzić: Nismo imali rešenje za igru Nemačke

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je da je večeras Nemačka bila mnogo bolja ekipa i da njegov tim nije izdržao pritisak.

-Nemice su igrale bolje i agresivnije. Imali smo prednost domaće publike, ali to nismo iskoristili. Ne mogu da krivim devojke za poraz, jer su bile maksimalno podređene ekipi. Bile su izložene pritisku, a to se odrazilo na igru – rekao je Terzić na konferenciji za novinare posle meča u hali Pionir.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE – FINALNI TURNIR, Polufinalni mečevi od 17,00 i 19,30 časova – finale u 18,00 časova uz direktan prenos na RTS 2

Srbija je izgubila od Nemačke sa 3:1 u poslednjem kolu A grupe Evropskog prvenstva i moraće da se sastane u osmini finala sa Rumunijom. Nemice su zauzele prvo mesto u grupi i direktno se plasirale u četvrtfinale.

-Izgubili smo zbog sitnica, jer su nam i lake lopte pravile probleme. Nemice su iskoristile veliki broj napada, a uglavnom su išle kroz sredinu. Za takvu igru nismo imali rešenje – naveo je Terzić.

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Terzić: konfuzno, sporo...

Selektor Nemačke Ðovani Gvideti bio je iznenađen ubedljivom pobedom svog tima.

-Moje igračice su bile na visokom nivou. Naša ekipa ima dosta samopouzdanja i možemo sa svima da se takmičimo. Ipak, ima još dosta da se igra – istakao je Gvideti.

Kapiten Srbije Jelena Nikolić priznala je da su Nemice bile agresivnije.

Povezana vest:  KADETI – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Srbija prva bez poraza, sa samo dva izgubljena seta

-Imale su jak servis, menjale su ritam igre, a odlično ih je služio i kontranapad – zaključila je ona.