slavlje_srb_ukr_bgd_2011

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Srbija bolja od Poljske, sledi duel sa Turskom

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale 27. Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Beogradu u četvrtfinalu savladale ekipu Poljske sa 3:0 (25:14, 25:20, 26:24).

U polufinalu Srbija će u subotu igrati protiv Turske, koja je u četvrtfinalu eliminisala Rusiju.

Drugi polufinalni par čine reprezentacije Italije i Nemačke.

Nemačka je danas posle podne u Beogradu u četvrtfinalu pobedila Češku sa 3:0 (25:18, 25:20, 25:17).

Oba polufinalna duela na programu su u subotu u Pioniru. Finale i borba za treće mesto na programu su u nedelju u Beogradu.  Titulu prvaka Evrope brani Italija.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Sutra počinje Evropsko prvenstvo, Poljska brani titulu

U dvorani Pionir, pre 3.100 gledalaca, sudili su: Vitorio Sampaolo (Italija) i Ahti Huhtaniska (Finska).

Srbija: Brakočević, Malagurski, Krsmanović, Malešević, Molnar, Antonijević, Vesović, Ognjenović, Nikolić, Ninković, Rašić, Ćebić.

Poljska: Podolec, Kosek, Okunijevska, Bednarek, Kačorovska, Jaševska, Kvijatkovska, Straž, Radecka, Maj, Vološ, Skovronska.

U odnosu na sve prethodne mečeve na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, Srbija je protiv Poljske od prvog servisa ušla mnogo angažovanije, pokazavši tako protivniku svoju rešenost da nedopusti iznenađenje.

Selektor Srbije Zoran Terzić poslao je na parket prvu šestorku. Na poziciji tehničara bila je Maja Ognjenović, korektora je igrala Jovana Brakočević. Primači servisa bile su kapiten Jelena Nikolić i Brižitka Molnar, dok su na blokerskim pozicijama stajale Milena Rašić i Nataša Krsmanović. Bila je to dobitna postava, koja je igrala bez grča, dobro na mreži i u polju. U prethodnim mečevima, kockice nisu bile tako dobro složene kao protiv Poljske.

Povezana vest:  Seniorke Srbije naredne godine u Gran Priju u Brazilu, Rusiji i najverovatnije Turskoj – Gran Pri od 3. – 26. jula

Reprezentacija Poljske je dosta podmladila svoj sastav u odnosu na prethodna takmičenja, pa je iskustvo bilo na strani Srbije. Osim toga, protivnik je imao nižu postavu od Srbije, pa je i u tome prednost domaćih odbojkašica bila značajna.

Srbija je večeras jednostavno bila raspoložena za igru. U njenoj reprezentaciji nije bilo slabog mesta, niti je bilo podbačaja u bilo kom segmentu igre. Zato bi bilo nepravično da se izdvoji bilo ko iz našeg tima, jer je pobeda ostvarena kolektivno dobrom igrom.

Povezana vest:  IV EVROPSKA LIGA 2012, Srbija u polufinalu protiv Bugarske sutra od 15,00 – direktan prenos na RTS 2

Ako bi Srbija, posle dana odmora, u subotu, ponovila večerašnju utakmicu i u polufinalu protiv Turske, verovatno, da ne bi došao u pitanje njen ulazak u finale.