maja_ognjenovic_kzn

SVETSKI KUP

Bez Nikolić i Ognjenović u Japanu

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na Svetskom kupu od 4. do 18. novembra u Japanu bez Maje Ognjenović i Jelene Nikolić. Selektor aktuelnog evropskog prvaka Zoran Terzić saopštio je spisak igračica koje će u ponedeljak početi pripreme za Svetski kup, koji je ujedno i prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre sledeće godine u Londonu, ali na tom spisku nije bilo imena najiskusnijih reprezentativki.

Povezana vest:  Atanasijević i Vemić sigurni u plasman na OI

Terzić nije želeo da govori i razlozima izostanka Maje Ognjenović i Jeleni Nikolić ali je naglasio da reprezentacija „u svakom slučaju u Japan ide sa najjačom ekipom, držeći se one da koga nema bez njega se može“.

Na Terzićevom spisku, za pripreme koje počinju u ponedeljak 17. oktobra, nalaze se:

tehničari: Ana Antonijević i Bojana Živković

libera: Suzana Chebić i Silvija Popović

blokeri: Nataša Krsmanović, Milena Rašić, Nađa Ninković i Stefana Veljković

Povezana vest:  Crvena zvezda u 3. kolu posle „zlatnog seta"

korektori i primači: Jovana Brakočević, Sanja Malagurski, Brižitka Molnar, Jovana Vesović, Tijana Malešević, Ana Lazarević i Ana Bjelica.

Na otvaranju 11. Svetskog kupa, 4. novembra, Srbija će u Naganu igrati protiv Južne Koreje. Dan kasnije rival najboljim srpskim odbojkašicama biće reprezentacija SAD, dok će 6. novembra Srbija igrati protiv Kenije.

U Tojami, Srbija će 8. novembra igrati protiv Nemačke. Brazil će joj biti rival sutradan, a domaćin Svetskog kupa, reprezentacija Japana 11. novembra u Saporou. Naredni rivali srpskim odbojkašicama, takođe u Saporou, biće Kina 12, i Italija 13. novembra.

Povezana vest:  Kadetkinje Srbije od ponedeljka u Plovdivu

Najzad, poslednja tri dana Svetskog kupa reprezentacija Srbije će odigrati u Tokiju. Protiv Dominikanske Republike 16, Argentine 17. i Alžira 18. novembra. Plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012, obezbediće tri prvoplasirana tima sa Svetskog kupa.