partizanCEV LIGA ŠAMPIONA 2012.

Partizanu set u Poljskoj

Partizan Termoelektro poražen je u prvom meču C grupe CEV Lige šampiona 2012 od poljskog ZAKSA Keđeržina, 3:1 (25:20, 25:18, 21:25, 25:16), posle 86 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Azot posmatralo je 2000 gledalaca, sudili su Martin Hudik iz Slovačke i Kari Partiainen iz Finske.

ZAKSA KEĐERŽIN: Ruzije (20), Zagumni (5), Čarnovski (12), Samika (9), Kažmjerčak (7), Ručjak (11), Gaček (libero), Vitčak, Pilar. Nisu igrali: Kapeluš, Varda, Šviderski. Trener: Krištof Štelmah.

PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić (19), Pešut (3), Brđović (2), Nikolić (9), Mijailović (17), Ljubičić (7), Ilić (libero), Žarković, Bulatović. Nisu igrali: Duštinac, Popović, Samardžić. Trener: Milan Đuričić.

Povezana vest:  Marko Galešev i Raško Jovanović u polufinalu u Pekaari

Debitantski nastup Partizana Termoelektro u elitnom klupskom takmičenju nije doneo iznenađenje, crno-beli su izgubili meč ali na gostovanju u Poljskoj pružili su solidan otpor ZAKSA Keđeržinu.

Izabranici trenera Milana Đuričića držali bi priključak do polovine seta, u prvoj deonici je egal bio do 16:15. U završnici je domaćin bio precizniji. U drugom setu ZAKSA Keđeržin je dominirao, brzo je stekao visoku prednost, 14:9 pa 20:14 i lako je poveo sa 2:0.

Samo u trećem setu Partizan je bio ravnopravan rival, crno-beli su uspeli da naprave seriju od 7:0, načine preokret i u finiš ove deonice uđu sa kapitalom od četiri poena, 18:14, 23:19. Za osvajanje ovog dela meča Beograđani su iskoristili drugu set loptu.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – EP 2012. ZA IGRAČE DO 20 GODINA, Nemci, treći nosioci, uspešniji od Surle i Klašnića – sledeći rival Grci

U četvrtom setu poljski tim je bio superiorniji, od starta ove deonice je diktirao ritam, vodio 10:6, 16:9. Posle 22:14 bilo je jasno da će se Poljaci radovati prvim bodovima u CEV Ligi šampiona 2012.

Milan Đuričić, trener Partizana Termoelektro nije posle meča imao šta da zameri svojim izabranicima.

– Pružili smo snažan otpor poljskom timu, igrali smo u sjajnom ambijentu, protiv odličnog rivala. Моrali smo dosta da rizikujemo na servisu, napravili smo čak dvadeset i pet grešaka sa osnovne linije. Nedostajali su poeni iz bloka, blokirali smo samo u trećem setu koji smo ubedljivo dobili. Stali smo kada smo uzeli treći set, čini se da je to momcima bilo dovoljno, šteta. Ipak, moram da budem zadovoljan prikazanom igrom – izjavio je posle utakmice Đuričić.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2011., Nikola Grbić i Kuneo bolji od Radničkog Kredi banke

Partizan Termoelektro 25. oktobra, u beogradskoj dvorani Šumice, od 18 časova, protiv italijanskog Trentina, igra drugi meč u C grupi CEV Lige šampiona.