partizan_trenerVINER LIGA, SENIORI

Prva trojka Partizana

Železničar – Partizan 0:3 (15:25, 17:25, 21:25)

Dvorana: SD „Radnički”. Gledalaca: 150. Sudije: Svetlana Zotović i Stanislava Simić (obe Beograd). Trajanje meča: 69 minuta.

ŽELEZNIČAR: Stojsavljević 10, Jezdimirović 9, Janjušević, Bogić 7, Pajić, Nićiforović 5, Petković (libero), Roganović, Lojaničić (libero), Karić, Stevanović, Kolarević. Trener: Srđan Stefanović.

PARTIZAN: Minić 18, Pešut 6, Brđović 4, Nikolić 8, Mijailović 11, Ljubičić 5, Ilić (libero), Bulatović, Duštinac, Samardžić, Žarković, Jevtić (libero). Trener: Milan Đuričić.

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Odbojkašice Srbije u drugoj fazi SP u Grupi E

Partizan je u malom gradskom derbiju lako došao do druge prvenstvene pobede, na gostovanju Železničaru. Crno-beli su uknjižili prvu „trojku” ove sezone protiv ekipe Srđana Stefanovića za samo 69 minuta igre.

Već u prvom setu videlo se u kakvom tonu će proteći ovaj susret. Partizan je pokazao da umor posle dugog puta iz Poljske neće predstavljati nikakav problem. Crno-beli su vrlo brzo došli do velike prednosti (8:3), koju su potom samo uvećavali za konačnih 25:15. Ekipa Milana Đuričića je u ovom periodu imala sjajnu realizaciju napada, ali i vrlo dobar blok, dok su domaći igrali prilično rastrzano.

Povezana vest:  SUPERKUP ITALIJE, Nikola Grbić i Kuneo osvojili trofej

Gotovo ista situacija ponovila se u drugom setu. Opet je Partizan diktirao ritam, a Železničar nije imao adekvatan odgovor. Pokušavao je trener Stefanović uvođenjem iskusnog Roganovića da nešto promeni, ali mu to nije pomoglo. Crno-beli su lako duplirali prednost – 25:17.Uzbuđenja je bilo samo u trećem periodu. Tada je Železničar znatno poboljšao igru, pre svega u realizaciji napada. Partizan je poen minusa sa prvog tehničkog tajm-auta preinačio u prednost na drugom (16:15). Kad je bilo najpotrebnije, crno-beli su pojačali servis, pre svega se to odnosilo na dizača Brđovića, što je bilo dovoljno da se meč rutinski privede kraju – 25:21.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – EP 2015. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 18 GODINA, Sjajne Tijana Basić i Irena Drobnjak nastavljaju takmičenje u borbi za polufinale