seniorke_evro_liga_2011 (3)

SVETSKI KUP

Srbija izgubila u Nemačke u pet setova na Svetskom kupu

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je danas poraz u prvom kolu druge faze Svetskog kupa, pošto je izgubila od Nemačke sa 3:2, po setovima 25:22, 24:26, 25:25, 23:25, 15:11. Srbija je tako osvojila bod u svojoj četvrtoj utakmici Svetskog kupa, koja se odigrala u gradu Tojama.

Ovaj meč bio je repriza finala Evropskog prvenstva u Beogradu, u kome je pobedila Srbija i osvojila zlatnu medalju. Kontinentalne šampionke igrale su danas, međutim, bez četiri igračice iz te postave, dok su Nemice bile kompletne. Srbija sutra igra protiv Brazila, a utakmica počinje u 7.00.

Podmlađena i oslabljena naša selekcija pretrpela je time drugi poraz na Svetskom kupu. u Japanu, ali i osvojila vredan bod, u meču u kome su borbenošću bile ravnopravan rival daleko iskusnijim Nemicama.

Utakmicu u Gradskoj dvorani posmatralo je 1.200 gledalaca, a sudili su Pjotr Dudek iz Poljske i Lucijan Vasile Nastase iz Rumunije.

Povezana vest:  FIVB saopštio kompletan sistem takmičenja na SP odbojkašica

Srbija: Brakočević, Živković, Krsmanović (10), Malešević (10), Molnar (6), Antonijević (3), Vesović (13), Bjelica (19), Ninković, Rašić (23), Veljković (1), Popović

Nemačka: Vajs (2), Čerlih, Grun (22), Kaufelt, Suške – Vojt (13), Mates, First (12), Kozuh (22), Brinker (18), Tomsen, Burhart, Apic (3).

U reprizi finala prvenstva Evrope iz Beograda, Srbija je u Tojami odigrala odličnu utakmicu protiv kompletne Nemačke i osvojila vredan bod.  Imale su izabranice Zorana Terzića priliku da povedu sa 2:1, pa bi možda susret imao drugačiji tok, ali i ovako treba biti zadovoljan, jer je Srbija pokazala, da i bez četiri igračice iz postave koje su osvojile zlato u Beogradu, ima potencijal i kvalitet za svetski vrh.

U pojednim trenucima nedostajalo je iskustva reprezentativkama Srbije da materijalizuju zaista borbenu i kvalitetnu partiju, ali s druge strane, treba im odati priznanje za izvanrednu borbu tokom čitavog meča, kojom su i stigle do osvojenog boda protiv Nemačke.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2014., Turci u četvrtfinalu

Imala je Srbija na početku mec a dva poena prednosti (4:2, 5:3), da bi kod rezultata 6:4, Nemačka sa tri vezana poena prvi put povela. Uzvratila je Srbija sa dva uzastopna poena, pa je na prvom tehničkom tajm autu bilo 8:7 za Srbiju.

Igralo se potom poen za poen, ali je Srbije uspevala da zadrži minimalnu prednost sve do drugog tehničkog odmora kada je Nemačka vodila sa 16:15. Povele su Nemice sa 18:16, a Srbija izjednačila, da bi potom ponovo Nemačka ovojila dva uzastopna poena za 20:18. Izjednačila je Srbija ponovo na 21:21, da bi Nemice potom sa tri vezana poena stigle do tri set lopte. Iskoristile su drugu za 25:22 i 1:0 u setovima.

Odličnom igrom izabranice Zorana Terzića su u drugom setu izvršile snažan pritisak na Nemice i as servisom Jovane Vesović za 26:24 izjednačila na 1:1 u setovima.

Povezana vest:  SENIORKE – 50. KUP SRBIJE 2015./2016., U utorak startuje osmina finala Kupa: Beograd – Kraguj Volejform, Futog – Dinamo i Jedinstvo (Užice) – NIS Spartak

Srbija je u borbenom ritmu nastavila i u trećem setu , ali je Nemačka pokazala snagu volje i sve vreme držala priključak došavši konačno serijom od 3:0 do 25:23 i 2:1 u setovima.

Ni posle nesrećno izgubljenog trećeg seta Srbija nije posustajala., uspevajući da održava prednost nad Nemiocama koja je na kraju, zahvaljujući smeču Ane Bjelice okončana izjednačenjem u setovima za konačnih 25:23 i 2:2 u setovima.

Nemačka je u petom setu uspela da stekne , ispostaviće se na kraju, nenadoknadivu prednost od tri poena (8:5) koju je održavala do kraja trijumfujući sa 15:11.

Srbija će sutra, u 5. kolu, igrati protiv Brazila od 7,00 časova po našem vremenu.

Tabela:

SAD 12, Italija 11, Kina 9, Nemačka 8, Brazil 8 , Japan 7, Srbija 7, Argentina 6, Dominikanska Republika 3, Južna Koreja 1, Kenija 0, Alžir 0.