JAO_MING

Jao Ming se vratio u školu posle oproštaja od košarke

 

Kineska zvezda Jao Ming vratio se u školu posle završetka košarkaške karijere, a ove nedelje je pošao na nastavu na univerzitetu Đijaotong, jednim od najboljih u zemlji.

-Profesor se smilovao i nije mi dao domaći zadatak – rekao je nekadašnji prvi „pik“ sa NBA drafta I centar Hjustona novinarima koji su ga dočekali posle prvog dana fakulteta.

Povezana vest:  Maljković: Biće teško ali verujem u pobedu protiv Ukrajine

Jao je rekao da je prva stvar koja je urađena bila procena „koliko su mu slabe osnove“ i da je radio sa instruktorima na posebnom program studija. Jao se povukao pre četiri meseca zbog hronične povrede levog stopala. On pohađa časove matematike, engleskog i savremene istorije Kine, što je predmet u kome je uživao u srednjoj školi.

Povezana vest:  Partizan lako pobedio MZT u Skoplju

On je rekao da se nada da će primeniti znanje na svoje poslove I razne javne poduhvate, koji se kreću u rasponu od vlasništva nad klubom iz svog rodnog grada Šangaj Šarks do nadgledanja višemilionske dobrotvorne fondacije.

Jao ima 31 godinu i ostao je jedna od najpopularnijih slavnih ličnosti u Kini. Osim što je tokom devet godina karijere u NBA osam puta bio učesnik „Ol star“ susreta, centar visok 229 centimetara učestvovao je i tri puta na Olimpijskim igrama i nosio je zastavu Kine na ceremoniji otvaranja Olimpijade u Pekingu 2008. godine.

Povezana vest:  NBA VESTI, Fantastično veče Losona i Godena

Jao je proširio popularnost NBA u najnaseljeniju zemlju sveta, čime je doneo velike prihode za ligu od prodaje suvenira i od televizijskih prava, pošto je gledanost znatno rasla kad god je Hjuston igrao.