oss_logoU 21. Svetskoj ligi Srbija startuje protiv Kine u Nišu

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije startovaće u 21. Svetskoj ligi utakmicom protiv Kine 4. juna u dvorani „Čair“ u Nišu, najavio je danas Odbojkaški savez Srbije. Prema rasporedu takmičenja prvi meč u grupi B, gde su pored Srbije i Kine i selekcije Italije i Francuske, naši najbolji odbojkaši igraće od 20.15 časova, dok će dva dana kasnije u istom terminu sa Kinezima igrati u beogradskom „Pioniru“.

Povezana vest:  SENIORI – IX SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2013, Lokomotiva – Sada Kruzeiro u finalu – Trentino i UPCN za treće mesto

Drugog vikenda Svetske lige Srbija će igrati protiv Francuske 10. juna od 20 sati u Grenoblu i 12. juna u istom terminu u Lionu.

Srpski odbojkaši će u okviru trećeg vikenda gostovati italijanskom nacionalnom timu – 18. juna od 20 časova u Montekatini i 20. juna od 20.30 sati u Firenci.

Potom sledi put u Kinu gde će 26. i 27. juna u Luohi, od 10 časova po našem vremenu, igrati sa domaćom selekcijom utakmice četvrtog vikenda, da bi tokom petog vikenda ugostili selekciju Francuske 2. jula u 17 sati u novosadskom SPC „Vojvodina“ i dva dana kasnije od 20.15 časova u „Pioniru“.

Povezana vest:  Druga titula prvaka za Vizuru

Šestog vikenda u goste srpskom timu dolazi reprezentacija Italije, a mečevi se igraju 7. i 8. jula u „Pioniru“ od 20.15 sati.

U grupi A 21. Svetske lige igraju Brazil, Bugarska, Holandija i Koreja, C grupu čine Rusija, Sjedinjene Američke Države, Finska i Egipat, dok su u grupi D Kuba, Argentina, Poljska i Nemačka.

Plasman na finalni turnir, koji će biti održan od 21. do 25. jula u Kordobi (Argentini), izboriće, pored organizatora, pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.