igor_kolakovic_rep_odbojka 

SVETSKI KUP
Kolaković: Danas smo razočarali
 
Odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje na Svetskom kupu u Japanu, pošto je danas u Nagoji izgubila od Argentine sa 3:0 u setovima (25:20, 25:13, 25:18).
-Danas smo razočarali, rezultat je posledica naše loše igre. Ceo meč smo odigrali na niskom nivou bez učinka i bez energije što najviše zabrinjava. Moramo to da promenimo, što neće biti lako – rekao je trener reprezentacije Igor Kolaković.
Argentici su bili kvalitetniji tim, a samo je uprvom setu viđena izjednacena igra da bi ekipa iz Južne Amerike u finišu bila odlučnija i bolja i rešila prvi deo igre u svoju korist.
U sledeća dva seta Srbija je igrala slabo i nije mogla da se suprotstavi suparniku pa je posle samo sat i tri minuta Argentina upisala prvu pobedu na Svetskom kupu.
-Odigrali smo ispod svakog očekivanja i mogu slobodno reći da od ovog ne može gore. Za sutrašnju utakmicu možemo da budemo optimisti jer od ovoga možemo samo bolje da igramo. Imamo još deset utakmica i ništa nije gotovo – rekao je bloker reprezentacije Srbije Dragan Stanković.
Srbija sutra od 7.00 po centralnoevropskom vremenu igra protiv Poljske. U njenoj Grupi A igraju još Iran, Kuba i Japan.
-Mnogi igrači nisu u situaciji da pruže maksimum, ali bez obzira na to, moramo da probamo da unapredimo igru što pre i što bolje – kazao je Kolaković.
Svetski kup je kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, na koje će se plasirati samo tri prvoplasirana tima.
Povezana vest:  Održan Beach-Volley Turnir Apatin 2014