Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORI

Pobede Mladog radnika i Vojvodine

Mladi radnik slavio u Kleku

Кlek Srbijašume – Mladi radnik 1:3 (19:25, 25:18, 17:25, 23:25)

Hala: OŠ „Miloš Grbić” u Kleku. Gledalaca: 300. Sudije: Ljubomir Kovačević (Kraljevo) i Predrag Balandžić (Beograd). Trajanje meča: 101 minut.

KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 8, Crnjanski 1, Z. Ateljević 7, M. Ateljević 23, Škundrić (libero), Ivković 3, Tanović 1, Trišić, Nikolić 2, Providžalo 12, Petrović 5, Slavnić. Trener: Milorad Kijac.

MLADI RADNIK: Duduj 11, Munćan 13, Šljivančanin, Vulović 10, Kostić 5, N. Petrović, Vasić 17, Peković (libero), P. Petrović, Šulc 15, Šormaz 3, Marinković. Trener: Dragan Bonić.

Mladi radnik je osvojio sva tri boda na gostovanju Kleku. Požarevljani su bili bolji rival, imali su više raspoloženih igrača, za razliku od domaćih kod kojih je prednjačio najbolji poenter Super lige Miloš Ateljević.

Povezana vest:  Novi način bodovanja – 1. februara FIVB rang lista za grupe na OI u Tokiju

Kod Požarevljana su sjajni bili blokeri Ognjen Duduj i Nikola Munćan, ali je možda i najbolju partiju od dolaska pružio mađarski korektor Ištvan Šulc. Sa druge strane, za domaće je debitovao nekadašnji libero Vojvodine Goran Škundrić, ali su Klečani uspeli da osvoje samo set.

Vojvodini tri boda protiv Železničara

Železničar – Vojvodina NS seme 1:3 (22:25, 25:19, 20:25, 23:25)

Dvorana: SD „Radnički”. Gledalaca: 50. Sudije: Đorđe Stevanović i Goran Gradinski. Trajanje meča: 107 minuta.

ŽELEZNIČAR: Brajović 1, Stojsavljević 14, Roganović 10, Lojaničić (libero), Jezdimirović 24, Janjušević 2, Bogić 8, Karić, Stevanović, Pajić, Nićiforović 5, Kolarević. Trener: Srđan Stefanović.

Povezana vest:  Milena Rašić i Tijana Bošković u idealnoj postavi

VOJVODINA NS SEME: N. Čubrilo 4, Kolarić, Stefanović, Mirosavljević 7, Veselinović 14, Ivović 17, Vrban 5, Katić 16, L. Čubrilo 4, Stanković, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.

Vojvodina je teškom mukom došla do sva tri boda na gostovanju Železničaru. Novosađani, ovoga puta bez kapitena Andrije Gerića, „preživeli” su gostovanje fenjerašu, koji igra sve bolje. Ipak, teško je bilo očekivati da će se ekipa Srđana Stefanovića „vaditi” u mečevima u kojima je autsajder.

Baš tako je bilo i protiv Vojvodine. Železničar je bio sve vreme u blagom minusu u prvom setu, kojeg je na kraju izgubio. Ipak, u drugom periodu domaći su bili dominantni, dok se Vojvodina mučila sa prijemom servisa. Izjednačenje je bila i najava mogućeg iznenađenja, ali se to ipak nije dogodilo.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA 2011, Srbija u finalu EP posle velike pobede nad Rusijom

Nije Nikola Salatić imao mnogo aduta na klupi, ali je na mesto korektora umesto Veselinovića u trećem setu u igru ubacio Nemanju Čubrila, inače srednjeg blokera. To je donele prodrmalo goste, koji su relativno lako dobili treći set i stekli potrebnu dozu samopouzdanja.

Uzbudljivo je bilo u četvrtom periodu, Železničar je bio u egalu sve do 20:20, ali nije imao dovoljno snage niti iskustva da otkine makar bod favoritu. Vojvodina je u ovom periodu bila fantastična u napadu, zakazali su blok i odbrana domaćih, pa su sva tri boda otišla u Novi Sad.