igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Važna pobeda protiv Slovenije i bolja igra

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da su njegovi igrači danas ostvarili važnu pobedu protiv Slovenije u trećem meču Grupe A evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu i da su popravili igru iz prethodnih mečeva.

-Napravili smo važnu pobedu. Bili smo uporni i strpljivi u trećem setu, što je jako dobro. Izvukli smo se i to nam je dalo polet u četvrtom setu. Suština je da smo napravili napredak u odnosu na jučerašnji meč sa Španijom i nadam se da ćemo dalje ići uzlaznom putanjom – rekao je Kolaković posle pobede sa 3:1 u setovima.

Povezana vest:  KUP CEV, Pobeda odbojkašica Zvezde u prvom meču polufinala (FOTO)

Evropski prvaci večeras će znati da li su se plasirali u polufinaleturnira u Sofiji. Za to im je potrebno da Bugarska ne izgubi od  Španije sa 3:0 ili 3:1 u meču koji se igra od 19.45. Najefikasniji igrač Srbije sa 19 poena Aleksandar Atanasijević rekao je da su igrači uradili sve što je do njih i da bi trebalo da uđu u polufinale turnira.

-Čestitao bih svima, a prvenstveno (Mihajlu) Mitiću koji je svojim servisima doneo preokret u današnjem meču – dodao je Atanasijević.

Bojan Janjić je ocenio da su odbojkaši Srbije „dosta rizikovali“ u prva tri seta, ali da su „zahvaljujući strpljenju“ i „serverima sa klupe“ poremetili protivnika.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Pored seniorki Srbije na Prvenstvu Evrope i Zorica Bjelić i Goran Gradinski

-Mislim da moramo mnogo bolje i ozbiljnije. Nismo ekipa koja možerutinski da pobedi bilo koga. Može to da bude Slovenija, Vijetnam ili  Brazil mi moramo da igramo svaki meč maksimalno i sa željom. Nadam se da će sutra sve to izgledati mnogo bolje – ocenio je Janjić.

Selektor Slovenije Veselin Vuković čestitao je Srbiji na pobedi ipoželeo joj da izbori „vizu za London“.

-Da mi je neko pre utakmice rekao da će biti ovaj rezultat i nivo igre, odmah bih to potpisao – dodao je on.

Povezana vest:  Halkbank generalni sponzor Balkanske odbojkaške asocijacije do kraja 2013.

Vuković je ocenio da se reprezentacija Slovenije pored „dostaproblema“ sa igračkim kadrom dobro pokazala na turniru u Sofiji.

-Protiv Bugara smo igrali dobro, protiv Španaca nikako i danas je bilo važno da ostavimo bolju sliku o sebi. Prva dva seta smo igrali dosta dobro i žao mi je što nismo materijalizovali prednost iz trećeg. Tu se pokazalo neiskustvo… Plasmana na ovaj turnir je i sam veliki rezultat i ovo je na kraju bila dobra polazna osnova za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – ocenio je Vuković.