NT_1

Odbojkaši i odbojkašice obećavaju maksimum

 

Srpski odbojkaši i odbojkašice, aktuelni šampioni Evrope, obećali su danas da će na Olimpijskiom igrama u Londonu pružiti svoj maksimum i poručili da se nadaju nekoj medalji.

-Vredno smo trenirale i radile za ovo. Nećemo ovog puta obećavati medalje i visok plasman. Igraćemo za Srbiju srcem, daćemo maksimum, a ako ostvojimo medalju to će biti podvig i bićemo presrecni – izjavila je kapiten odbojkašica Maja Ognjenović na aerodromu Nikola Tesla.

Povezana vest:  Završena Vip Beach Masters škola odbojke u Novom Sadu (FOTO)

Kapiten muškog tima Bojan Janić istakao je da će ekipa sigurno predstavljati srpsku odbojku na pravi način.

-Posle Pekinga smo maštali da se nađemo ovde, bilo je teško u kvalifikacijama i sada je došao momenat da pokažemo zašta smo se spremali četiri godine. Daćemo sve od sebe, bićemo maksimalno borbeni, predstavljaćemo srpsku odbojku na pravi način, na terenu i van njega i nadam se da ćemo se vratiti sa nekom medaljom – rekao je Janić.

Povezana vest:  Glavni favoriti prošli u polufinale turnira u Kladovu

Selektor odbojkašica Zoran Terzić naglasio je da će u Londonu igrati 12 najboljih selekcija na svetu i da je nezahvalno, možda čak i glupo obećavati medalju.

-Svi imaju ambiciju da se domognu medalje. Daćemo sve od sebe, ali u Londonu ćemo videti za koji rezultat je to dovoljno – rekao je Terzić.

Kolega iz muškog tima Igor Kolaković naglasio je značaj kontinuiteta ucecšća na Igrama.

Povezana vest:  Istorijska pobeda Srbije nad Rusijom

-Mi smo peti putuzastopno na Olimpjskim igrama, želja nam je da damo sve od sebe i nadamo seda ćemo se iz Londona vratiti sa osmehom – poručio je Kolaković.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

NT_6