SAVET_SVETSKE_LIGE
SENIORI – XXIV SVETSKA LIGA 2013.
Srbija u B grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom – sa Nemačkom i Italijom u Srbiji
 
Seniori Srbije će u svom 16. nastupu, u XXIV Svetskoj ligi 2013. igrati u B grupi sa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom, odlučeno je danas na sastanku Saveta Svetske lige u sedištu FIVB u Lozani, kojim je predsedavao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB zadužen za rad Saveta Svetske lige. Sastanku je prisustvovao dr Ari Da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na sastanku Saveta Svetske lige. U XXIV Svetskoj ligi 2013. igraće 18 reprezentacija podeljenih u 3 grupe, a igraće se po jednokružnom bod sistemu. U A grupi će igrati Brazil, Poljska, SAD, Bugarska, Argentina i Francuska, a u C grupi Kanada, Koreja, Finska, Holandija, kao i najverovatnije Japan i Egipat, reprezentacije koje su poražene u 2. kolu kvalifikacija za Svetsku ligu 2013. Odluka o selekcijama koje će igrati u C grupi biće doneta na sastanku Izvršnog odbora FIVB, 15. decembra.
S obzirom da će u svakoj grupi igrati po šest reprezentacija, igraće se po jednokružnom bod sistemu. Seniori Srbije će dva puta biti domaćini (Nemačka i Italija), a tri puta gosti (Rusija, Kuba i Iran).
Finalni turnir će se odigrati od 16. – 21. jula, a organizator će biti poznat krajem januara 2013. Na Finalnom turniru će igrati osam selekcija podeljenih u dve grupe.
Plasman na Finalni turnir će, pored organizatora, izboriti po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.
XXIV SVETSKA LIGA 2013. – SASTAVI GRUPA:
B GRUPA: SRBIJA, RUSIJA, ITALIJA, NEMAČKA, KUBA, IRAN.
A GRUPA: BRAZIL, POLJSKA, SAD, BUGARSKA, ARGENTINA, FRANCUSKA.
C GRUPA: KANADA, KOREJA, FINSKA, HOLANDIJA, JAPAN, EGIPAT.
RASPORED UTAKMICA:
I VIKEND (07. – 09. JUN):
KUBA – SRBIJA
RUSIJA – IRAN
ITALIJA – NEMAČKA
II VIKEND (14. – 16. JUN):
RUSIJA – SRBIJA
ITALIJA – KUBA
IRAN – NEMAČKA
III VIKEND (21. – 23. JUN):
IRAN – SRBIJA
RUSIJA – ITALIJA
NEMAČKA – KUBA
IV VIKEND (28. – 30. JUN):
SRBIJA – NEMAČKA
ITALIJA – IRAN
KUBA – RUSIJA
V VIKEND (03. – 07. JUL):
SRBIJA – ITALIJA
KUBA – IRAN
NEMAČKA – RUSIJA
FINALNI TURNIR (16. – 21. JUL) – ORGANIZATOR ĆE BITI POZNAT KRAJEM JANUARA 2013.
OSAM REPREZENTACIJA PODELJENIH U DVE GRUPE.
Plasman na Finalni turnir će, pored organizatora, izboriti po tri reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.
Povezana vest:  Grbić zadovoljan igrom i prolaskom u polufinale EP