loptaSubotičanke na korak od finala

Spartak – TENT 3:0 (25:16, 28:26, 25:17)

Spartak je slavio i u drugom meču polufinala plej-ofa protiv TENT-a, pa ih sada samo još jedan trijumf deli od plasmana u finale, gde će igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda – Vizura.
Subotičanke su daleko lakše dobile meč nego što je to bio slučaj pre tri dana, a problema su imale samo u drugom setu. Tada su Obrenovčanke propustile veliku priliku da dođu do izjednačenja i da učine i ovaj duel zanimljivim, kao što je to bio slučaj sa prethodnim. Ipak, nisu odbojkašice TENT-a uspele da sačuvaju veliku prednost u završnici (21:15), a na kraju su ovaj set izgubile na razliku – 28:26.
To je svakako „prelomilo“ utakmicu, a Spartak je posao dovršio u trećem setu, koji su najlakše dobile. Inače, u prvom periodu je viđeno dosta preokreta, ali u završnici je domaći sastav, koji je ipak iskusniji, lako odradio posao. Odlična u bloku je bila Danijela Nikić, na servisu Sara Klisura, a znatnu podršku imale su i u ostalim saigračicama.
Sa druge strane, cela ekipa TENT-a je imala samo dva bloka na meču, premalo da bi uopšte došli u priliku da savladaju Subotičanke. Takođe, Obrenovčanke su imale daleko lošiju realizaciju napada, što je jedan od najvećih uzroka drugog poraza u Subotici u polufinalu plej-ofa.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Pobeda Kleka

Hala sportova: „Dudova šuma“ u Subotici. Gledalaca: 350. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 83 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.
SPARTAK: Bokan 12, Kmezić, Memišević (libero), Nikić 11, Stojanović 9, Helić 1, Marković, Medić 6, Bogdanović, Češljar 3, Šimić, Klisura 14. Trener: Saša Nedeljković.
TENT: Jelić 1, Žunić, Cvetković 4, Jakšić 7, Perišić, Andrić, Pilipović 2, Kostić 14, Stojković 5, Tešanović 8, Valčić (libero), Bašić 2. Trener: Dušan Kovačević.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Seniori Srbije trenirali u dvorani "Pala Jamamaj"