JUNIORI SRBIJEJUNIORI – PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010.
Još jedna maksimalna pobeda Srbije – Sutra ujutro put u Mađarsku
Muška juniorska reprezentacija Srbije zabeležila je treću pobedu protiv juniora Italije u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za turnir D grupe II runde kvalifikacija za XXII EP 2010, koji će se odigrati od 07. – 11. aprila u Dunaujvaroši, u Mađarskoj. Srbija je večeras, u dvorani Sport Eko u Beogradu, savladala Italiju sa 3:0, po setovima 25:22, 25:12 i 25:20, posle samo 62 minuta igre.
SRBIJA: KOVAČEVIĆ (9), PETROVIĆ (1), KOPRIVICA, MRDAK, STOJILOVIĆ, JOVOVIĆ (1), ŽARKOVIĆ (3), MILUTINOVIĆ (7), PETKOVIĆ (10), BRĐOVIĆ (1), MARTINOVIĆ (1), ATANASIJEVIĆ (15). TRENERI: MILAN ŽARKOVIĆ I DRAGAN ĐORĐEVIĆ.
ITALIJA: PINELI, PESARESI, MARIJANO (3), MACONE (1), DUTO (4), PULITI, FEDRICI (2), VETORI (14), PRETI, SPERANDIO (6), LANCA (9), PEDRON (1). TRENERI: LIJANO PETRELI I VALERIO BALDOVIN.
Juniori Srbije i Italije odigrali su tri prijateljske utakmice u okviru priprema za kvalifikacione turnire za XXII EP 2010. Italija će igrati u B grupi u Tivtu u Crnoj Gori, dok će se Srbija takmičiti u D grupi u Mađarskoj. Juniori Srbije će u Mađarsku otputovati sutra ujutro.
Srbija će u Dunaujvaroši igrati protiv Grčke, Belgije, Češke, Rumunije i Mađarske.
Plasman na šampionat Evrope izboriće samo pobednik grupe, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće u III rundi kvalifikacija (09. – 11. jul). XXII EP 2010. odigraće se u Mogiljevu i Bobrujsku, u Belorusiji od 28. avgusta – 05. septembra. Direktan plasman na šampionat izborili su Belorusija, organizator, Francuska, Nemačka i Rusija, tri prvoplasirane selekcije sa XXI EP 2008.
Povezana vest:  Pobeda Poljske posle četiri seta