nfl-logoNFL

IZNENAĐUJUĆI TREJD

Mekneb postao Crvenokožac

 

U nedelju uveče Fildelfija Iglsi povukli su, najblaže rečeno, interesantan potez. Kvoterbeka Donovana Mekneba (33) trejdovali su u Vašington Redskinse u zamenu za pika u drugoj rundi drafta i pika iz treće ili četvrte runde drafta sledeće godine.

Kvoterbek Orlova mogao je da završi bilo gde, ali su Crvenokošci delovali kao najmanje verovatna destinacija. Pritom, Filadelfija nikad ne bi trejdovala Mekneba u tabor rivala iz iste divizije. Izgleda da ipak bi.

– Ne može se reći da nismo razmišljali o ovome – objašnjava trener Iglsa Endi Rid. – Jesmo, ali je ovo odluka za koju mislimo da je najbolja za Donovana, a u isto vreme, i mi smo mnogo dobili.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vodovod do pola zatvorio slavinu Partizanu, Beograd bolji od crveno belih, Apatinke poražene od Jedinstva, šampionke iz Pionira nemilosrdne u Zrenjaninu u 4. kolu Super liga Srbije!

Ovakav potez trenera Vašingtona Majka Šanahana mogao bi da bude kraj u ekipi iz prestonice za startnog kvoterbeka u protekle tri i po sezone DŽejsona Kempbela. Šanahan je već angažovao Reksa Grosmana koji je bio slobodni agent.

– Veoma sam uzbuđen zbog budućnosti sa Redskionsima – navodi se u saošpštenju Mekneba. – Nestrpljiv sam da počnem saradnju sa Šanahanom. On je uspešan trener sa nekoliko Superbol pobeda. Uživao sam 11 sezona u Filadelfiji u kojima je bilo više lepih trenutaka.

Povezana vest:  RTV i OKS zajedno u širenju olimpizma

Šanahan može samo da se nada da će Mekneb biti dobro pojačanje kao i kod poslednjeg velikog trejda kvoterbekova između Vašingtona i Filadelfije 1964. Tada su Orlovi u glavni grad poslali Sonija Jurgensena koji je za Redskinse igrao 11 sezona i postao član Kuće slavnih.

Interesantan je bio komentar Jurgensena kada je saznao za trejd:

Povezana vest:  Arunović i Mikec osvojili bronzu u miksu na Svetskom kupu

– Ti ljudi nikad neće ništa naučiti.

Donovan Mekneb šest puta bio je učesnik Probola, a vodio je Filadelfiju do šest divizijskih finala i jednog učešća u Superbolu za 11 godina. U grad bratske ljubavi došao je 1999. kao drugi pik, a napušta ga kao rekorder franšize po bačenim pasovima (32.873 jarda), kompletnim pasovima (2.801), pokušajima (4.746), procentu uspešnosti (59 posto) i tačdaun pasovima (216). Takođe je trčao za 3.249 jardi i postigao 28 tačdauna.