Gala2013Jovana Brakočević i Vladimir Grbić dobili nagrade u Beču

Jovana Brakočević, korektor seniorki Srbije, i član Vakifbank Istanbula iz Turske, proglašena je za najbolju igračicu Lige šampiona 2013, dok je Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, dobio nagradu za „životno delo“ na „Gala večeri CEV“, koja je po tradiciji, održana u Beču.
Malgoržata Glinka Mogental iz Poljske, je dobila nagradu za „životno delo“ u konkurenciji odbojkašica.
Osmani Huantorena, odbojkaš Trentina iz Italije, dobio je nagradu za „najspektakularnijeg igrača“ Lige šampiona.
Viktorija Rava, kapiten Kana iz Francuske i Vut Vajsmans, kapiten Bre banke Lanuti Kunea, progalšeni su za „tim lidere“ Lige šampiona.
Marketa Slukova i Julijus Brink, proglašeni su za „najhladnokrvniju devojku i momka sa plaže“.
Jovana Brakočević je jedina odbojkašica u Evropi sa tri titule najbolje igračice (MVP) na tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije: Prvenstvu Evrope 2011, Evropskoj ligi 2011. i Ligi šampiona 2013. Jovana Brakočević je protekle sezone, u dresu Vakifbank Istanbula, prvi put u karijeri igrala u Ligi šampiona i odmah je osvojila titulu, kao i nagradu za najbolju igračicu (MVP) Finalnog turnira.
Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, član Komisije za razvoj odbojke FIVB, član „Odbojkaške kuće slavnih“ i „Odbojkaške Aleje slavnih“, najbolji igrač Evrope 2000. godine, u dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Povezana vest:  SENIORI – VI SVETSKI KUP ŠAMPIONA 2013., Kjoto i Tokio domaćini odbojkašima, Aleksandar Boričić direktor takmčenja