M_7_okupljanjeSVETSKA LIGA 2010.

Počele pripreme

 

Počele su pripreme za mečeve  sa reprezentacijom Makedonije koji sun a program u Beogradu i Smederevu, 07. i 08. maja. Muška seniorska reprezentacija Srbije današnjim okupljanjem u beogradskom hotelu „M“ počela je pripreme za XXI Svetsku ligu 2010, u kojoj će Srbija igrati u B grupi sa Italijom, Francuskom i Kinom.

Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 23 igrača:

TEHNIČARI:VLADO PETKOVIĆ (VORI KAPITAL SEUL, KOREJA), MIHAJLO MITIĆ (CRVENA ZVEZDA)

I NIKOLA JOVOVIĆ (NIS VOJVODINA, NOVI SAD).

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Kolaković: Bili smo samo nemi posmatrači istorije

KOREKTORI: SAŠA STAROVIĆ (URAL UFA, RUSIJA), TOMISLAV DOKIĆ (CRVENA ZVEZDA), ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PARTIZAN) I MILIJA MRDAK (NIS VOJVODINA, NOVI SAD). LIBERA:MARKO SAMARDŽIĆ (ARIS SOLUN, GRČKA), NIKOLA ROSIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I IVAN ILIĆ (PARTIZAN).

BLOKERI:DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE BANKA MARKE MAĆERATA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN(LUBE BANKA MARKE MAĆERATA, ITALIJA), BORISLAV PETROVIĆ (NIS VOJVODINA, NOVI SAD),VLADIMIR ČEDIĆ (RADNIČKI KREDI BANKA, KRAGUJEVAC), MILAN M_1_okupljanjeRAŠIĆ (CRVENA ZVEZDA) I NEMANJA ČUBRILO (NIS VOJVODINA, NOVI SAD).

PRIMAČI:BOJAN JANIĆ (JAROSLAVIČ JAROSLAVLJE, RUSIJA), MILOŠ NIKIĆ (ANDREOLI LATINA,ITALIJA), NIKOLA KOVAČEVIĆ (ARIS SOLUN, GRČKA), MILOŠ TERZIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILOŠ VEMIĆ (NIS VOJVODINA, NOVI SAD), MARKO IVOVIĆ (NIS VOJVODINA, NOVI SAD) I UROŠ KOVAČEVIĆ (RIBNICA, KRALJEVO).

Povezana vest:  50. KUP SRBIJE 2015./2016., TENT ubedljivom pobedom u Zrenjaninu do četvrtfinala

Na pripreme su pozvani i igrači koji nisu na spisku za Svetsku ligu (Mrdak, Ilić,Nemanja Čubrilo), kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Na prozivci su bili i igrači Crvene zvezde, koji će se naknadno priključiti pripremama, kao i Vladimir Čedić, prvotimac Radničkog Kredi banke iz Kragujevca. Igrači koji igraju u inostranim klubovima (Starović, Nikola Kovačević, Podraščanin, Stanković, Rosić, Samardžić) priključiće se pripremama po završetku obaveza u klubovima.

Povezana vest:  Subotičanke igraju u finalu plej-ofa

Seniori Srbije će u XXI Svetskoj ligi 2010. igrati u B grupi sa Italijom, Francuskom i Kinom.

Planom i programom priprema predviđene su dve prijateljske utakmice protiv BJR Makedonije, 07. maja u Beogradu i 08. maja u Smederevu, zatim gostovanje na Kubi od 12. – 19. maja, kao i dve prijateljske utakmice protiv Slovenije u Ljubljani, 25. i 26. maja.