mikec dve medaljeEI 2015 BAKU
Zlato za Damira Mikeca u disciplini MK pištolj 50m

Damir Mikec dvostruki je šampion Evropskih igara pošto je posle vazdušnog pištolja osvojio zlatnu medalju i u disciplini MK pištolj 50m.
Damir je u finale ušao kao prvoplasirani u kvalifikacijama. Na početku finalnog meča nije startovao najubedljivije, ali kako je finale odmicalo Damir je bio sve sigurniji da bi na kraju osvojio zlatnu medalju ispred Slovaka Pavola Kopa koji je imao sa ubedljivih 4,7 krugova prednosti. Damirov rezultat bio je 192.2 kruga, rezultat drugoplasiranog Solvaka Kopa 187.5, a trećeplasiranog Turčina Alimoglua 167.1.
-Velika je čast prvo predstavljati svoju zemlju na ovakvom takmičenju, a kamoli osvojiti dve zlatne medalje za svoju zemlju, to je sigurno nešto što svaki sportista priželjkuje i o čemu mašta. Moram da kažem da sam u ovoj discipli bio siguran i u meču, a i u finalu i pucao sam opuštenije. Ovo je svakako rezultat napornog rada. Moram da se zahvalim prvo svom treneru Goranu Mikecu, psihologu Mariji Srećkov i Dušku Iliću jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Na pravom sam putu, predolimpijska je godina, a sada se okrećem Evropskom prvenstvu u Mariboru – rekao je Damir Mikec po osvajanju druge zlatne medalje na Evropskim igrama u Bakuu.

Povezana vest:  Vlada poništila tender za dodelu Olimpijskog stadiona