Odbojkasice 002

EYOF 2015

ODBOJKAŠICE KAO PRVE U GRUPI IDU U POLUFINALE EYOF-a

Odbojkašice Srbije savladale su u poslednjem meču grupne faze takmičenja selekciju Češke rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 3:25, 25:21 i 25:17 i tako se kao prve u grupi plasirale u polufinale. Protivnik u polufinalu biće im drugoplasirana ekipa iz grupe B.
Sutra je po rasporedu slobodan dan, a u četvrtak se igraju polufinalni mečevi. Srbija će protivnika u polufinalu, sa sigurnošću znati tek nakon meča grupe A Turska – Gruzija, ali prema očekivanjima trenera Srbije drugoplasirana ekipa u grupi B bi trebaloda bude Italija.
„Čestitam mojim devojkama na prvom mestu u grupi. Plasirali smo se u polufinlae. Protivnik će najverovatnije biti selekcija Italije. Čekamo meč između Turske i Gruzije gde očekujemo pobedu ekipe Turske, pa bi tako Turska bila prva, a Italija druga u grupi. Ja sam odlgedao utakmicu reprezentacije Rusije i Italije. Sve pohvale za igru Italijanki. Igraju taktički dobro i disciplinovano. Smatram da će taj meč između nas i Italije biti zanimljiv i stvarno jako dobro i neizvesno polufinale. Gajimo sličan model igre, ali nadam se i verujem u dobar rezultat,“ rekao je Jovo Caković trener naših devojaka.
Najefikasnija kod naših devojaka bile su Jakšić Ana sa 15 i Kocić Jovana sa 14 poena, dok je Anja Ašonja bila odlična na servisu.
„Srećna sam i zadovoljna što smo dobile utakmicu. Za dva dana nas očekuje Italija. One su dobra ekipa, ali imamo dan pauze i treninge na kojima ćemo se spremati za taj meč. Biće sugurno gusta utakmica, ali nadamo se pobedi i ulasku u finale,“ rekla je Anja Ašonja.

Povezana vest:  Ruski strelci učestvuju na Olimpijskm igrama

PLIVANJE

Plivači Andrea Todorović na 200m mešovito i 200m leđno, kao ni Aleksa Bobar na 200m mešovito nisu se izborili za plasman u finale svojih disciplina.

DŽUDO

Nadežda Petrović u kategoriji do 48 kg boriće se za bronzanu medalju pošto je u trećoj rundi repasaža savlada Dumitritu Olevschi iz Moldavije. Borbe za medalju su na programu od 14 časova.

Povezana vest:  Predsednik OK Velike Britanije najavio ostavku u novembru