djordje_visacki

MOK traži oštru kaznu za Višackog

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zatražio je oštru kaznu za generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđa Višackog zbog učestvovanja u skandalu oko prodaje karata za OI u Londonu na crnom tržištu.

Kako se navodi, MOK traži da se generalnom sekretaru OKS zabrani učešće u radu međunarodnih olimpijskih tela.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Holanđanima zlato u timskoj poteri

Višacki je jedan od nekoliko zvaničnika protiv kojih su pokrenute disciplinske akcije, zbog „narušavanja ugleda Olimpijskih igara“.

On je zajedno sa petoricom zvaničnika Olimpijskih igara iz tri države umešan u skandal sa nelegalnom prodajom ulaznica za OI u Londonu na crnom tržištu, što su otkrili novinari „Sandej Tajmsa“ na tajnom zadatku.

Članak povodom neregularnosti u prodaji ulaznica objavljen je nekoliko nedelja pre početka Igara, a MOK je, posle istrage, naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međunarodnim olimpijskim telima.

Povezana vest:  UNIQA osiguranje sponzor Specijalne Olimpijade Srbije na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji

Osim Višackog, u skandal je umešano nekoliko predsednika nacionalnih komiteta, kao i generalni sekretari i direktori marketinga iz Grčke, Litvanije, Malte i Srbije.