Sa ceremonije zatvaranja

SVEČANOM CEREMONIJOM ZATVOREN XIII LETNJI EYOF U TBILISIJU

Svečanom ceremonijom koja je održana u olimpijskom selu u Tbilisiju zatvoren je XIII letnji Evropski olimpijski festival mladih.

Potpredsednik Evropskih olimpijskih komiteta Janez Kocijančić zahvalio se domaćinu na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu: „Hvala vam što se učnili da ovaj EYOF bude događaj koji ćemo pamtiti godinama. Dragi sportisti, ovaj EYOF je početak vaših olimpijskih karijera. Cenite ovo iskustvo i iskoristite ga kao odskočnu dasku za još veće uspehe u budućnosti. Vi ste velike nade i budućnost vaših zemalja.“

Povezana vest:  Podvodno čišćenje Savskog jezera u organizaciji Komisija za sport i okolinu Predsedništva OKS

Na ceremoniji zatvaranja, zastava Evropskih olimpijskih komiteta tradicionlano je predata narednom domaćinu Mađarskom gradu Đeru. Zastavu EOK-a iz ruku gradonačelnika Tbilisija Davida Armanija primio je zamenik gradonačelnika Đera Dejvid Faketi.

Zastavu Srbije nosio je Elzan Bibić, najuspešniji sportista Srbije na ovom EYOF-u sa osvojene dve medalje, zlatne na 3000m i srebrne na 1500m.

Povezana vest:  Darko Živanović i Srećko predvodili olimpijski karavan u Mladenovcu

U okviru svečane ceremonije zatvaranja Festivala uručene su i medalje osvajačima medalja u ekipnim sportovima koji su danas završili takmičenje, pa su tako i naše odbojkašice svoju medalju primile u okviru ceremonije u olimpijskom selu.

Srbija je u konačnom plasmanu po broju osvojenih medalja zauzela 17. mesto sa osvojenih 2 zlatne, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.