thomas bah 11Bah: Plakao sam kad sam video navijače kako pevaju Marseljezu

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da je plakao kada je video snimak navijača Francuske koji su pevali Marseljezu prilikom evakuacije sa stadiona u Parizu.
Serija terorističkih napada u Parizu počela je pored stadiona Francuska tokom prijateljske utakmice između fudbalskih repezentacija Francuske i Nemačke.
Na stadionu je bio i predsednik Francuske Fransoa Oland, koji je posle prvih eksplozija evakuisan, ali oko 80.000 navijača u prvom momentu nije ni znalo šta se dešava na ulicama Pariza. Nakon utakmice su saznali, bilo je napeto, ali su ostali mirni i prilikom izlaska sa stadiona zapevali su himnu Francuske.
Snimak navijača koji u takvom trenutku pevaju Marseljezu vrlo brzo je obišao svet.
-Kada sam video ljude koji napuštaju stadion i pevaju Marseljezu rasplakao sam se. Svi smo mi Francuzi, jer ovo nije samo napad na Parižane i Francuze, ovo je napad na celo čovečanstvo. Svi smo uz Francuze – rekao je Bah za francuske medije.
U napadima, koje su u Parizu izvršile tri organizovane grupe terorista, oko stadiona, na kafiće i u koncertnoj dvorani, ubijeno je 132 ljudi.
Pariz je, inače, jedan od kandidata za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Pored Pariza kandidati su i Rim, Los Anđeles, Hamburg i Budimpešta, a ko će biti domaćin tih igara biće odlučeno 2017. godine.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Ignjatovićeva sutra putuje za Soči