nico rozberg monako slavlje

Rozberg: Sve je relativno zbog dešavanja u Parizu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, ali da je sve relativno zbog dešavanja u Parizu, gde je u terorističkim napadaima ubijeno 129 ljudi, a više od 350 povređeno.
Rozberg je pobedio u trci na stazi Interlagos i ostvario petu pobedu u sezoni a 13. u karijeri. On je krenuo sa pol pozicije i bez većih problema sačuvao vođstvo ispred klupskog kolege, svetskog šampiona Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela iz Ferarija.
-Ovo je bio sjajan vikend za mene, ali sve je relativno zbog dešavanja u Parizu. Luis je odlično pretio, ali uspeo sam da kontrolišem brzinu. On je imao zaostatak zbog degradacije guma i to još jednom pokazuje da je važno voditi računa o gumama – rekao je Rozberg posle trke.
Pobeda u Brazilu je druga uzastopna za Rozberga, a oba puta bio je ispred Hamiltona.
-Radim kao što sam radio na početku sezone. Nemam objašnjenje zbog čega pobede sada dolaze, ali želim tako da nastavim – rekao je nemački vozač.
Hamilton je rekao da je imao problema sa gumama, ali i da je bilo pomalo dosadno voziti bez preticanja.
-Imao sam dobru brzinu, ali ovde nisam mogao da pretičem. Bio sam iza Nika i zaglavljen u saobraćaju na stazi i to mi je ubilo gume. Krivo mi je pošto je ovo zaista sjajna staza, ali tokom trke ne možete da priđete dovoljno blizu i pretičete. Ne znam da li je neko drugi to uspeo – rekao je trostruki svetski šampion.
-Bilo bi dobro kada bi ovde moglo da se pretiče. Tu sam da se trkam, a kada obojica imate isti redosled i ako imate i druge strategije, možete da rizikujete. Danas nisam mogao da priđem dovoljno blizu, Niko je obavio fantastičan posao – dodao je Hamilton.
Fetel je priznao da su vozači Mercedesa bili brži.
-U jednom trenutku sam mislio da možemo da budemo blizu njih, ali onda su se oni odvojili. Mislim da moramo da priznamo da su bili brži. Ali, mi smo im se u Brazilu primakli po pitanju brzine nego u prethodnim trkama – rekao je četvorostruki svetski prvak.
Poslednja trka u šampionatu Formule 1 voziće se 29. novembra za Veliku nagradu Abu Dabija.

Povezana vest:  Bulije zamenio Brijatorea na čelu ekipe Renoa