Srpska strelkinja Ivana Anđušić Maksimović rekla je da je pružila maksimum u današnjim kvalifikacijama vazdušnom puškom i da se nada da će sreća da je pogleda u sledećoj disciplini.

-Bilo je jako teško, Olimpijske igre sa sobom nose neku drugu atmosferu i sve što mislite da će biti teško, bude duplo teže. Dala sam maksimum, odlično vodila meč do samog kraja, a jedna devetka me je koštala finala. Falilo mi je 0,5 krugova za finale, to je mrvica, ali dobro, neka ta sreća bude u malom kalibru i biću zadovoljna – rekla je Maksimovićeva novinarima u Rio De Žaneiru.

Povezana vest:  Zlato za Stjepanovića, srebro za Crevar i mušku štafetu

Ona je bila 12. u kvalifikacijama vazdušnom puškom na 10 metara, sa 0,5 krugova iza osmoplasirane Ji Siling, koja je prošla u finale.

Anđušić Maksimović je kazala da je mnogo očekivala, iako joj to nije omiljena disciplina.

-Mnogo sam očekivala i od ove discipline, iako mi nije omiljena. Bila sam spremna, ali dobro. Trostav mi je omiljena disciplina i nadam se boljem rezultatu i uspehu – kazala je ona.

Povezana vest:  Odbojka bez ponovljenih snimaka na Olimpijskim igrama

Kako je rekla, to što je nosila zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara joj je pomoglo da pred takmičenje bude smirenija.

-To mi je dosta pomoglo da budem malo manje euforična i smirenija. Otvaranje je poseban trenutak, nešto što se ne zaboravlja. Predivan je osećaj kada kročite ispred svog tima, nosite zastavu koliko god teška bila. Smatram da sam to dostojanstveno iznela i pamtiću ceo život – rekla je Ivana Anđušić Maksimović.

Povezana vest:  OI 2016, Otkazano današnje takmičenje u veslanju

Takmičenje u disciplini trostav 50 metara puškom održaće se u četvrtak. Kvalifikacije će početi u 14.00, a finale u 17.00.