Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je boravak na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru iskoristio za razgovore sa mnogim zvaničnicima.

Govoreći za RTS o susretima u Brazilu Nikolić je rekao da se u Brazilu sreo sa dosta svojih, kako se izrazio, već poznanika i prijatelja, a da se trudio da sa svima ostvari komunikaciju, bar na nivou „kurtoaznog pozdravljanja“.

-Iako mi uvek imamo problem sa predstavnicima tzv. države Kosovo koji su se i ovde pojavili uz potpunu podršku i saglasnost Međunarodnog olimpijskog komiteta i uz protivljenje Brazilskih zvaničnika koji su na kraju ipak pružili tretman i predstavnicima prištinske administracije kao i drugima – kazao je Nikolić i dodao da Igre nisu „prilika za svađu“.

Povezana vest:  Petrović: Zadovoljan sam uslovima u Sočiju

On je rekao da je iskoristio priliku da sa predsednicima razgovara i o nekim drugim temama.

-U jednom trenutku smo se okupili predsednik Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske i onda nas je zatekao predsednik (Francuske, Fransoa) Oland i rekao šta to pravite – neki novi savez od bezmalo svih istočnoevropskih zemalja – kazao je Nikolić.

Povezana vest:  Divac: Nije mi jasno zašto se delegati nisu pojavili

Komentarišući vaterpolo utakmicu Srbija – Mađarska Nikolć je rekao da je reprezentacija Srbije loše počela i da su srpske vaterpoliste Mađari „natplivali“ ali da se pokazalo da Srbija može da izvuče nerešen rezultat.

-Mislim da su sportisti veoma spremni, motivisani, raspoloženi i da će Srbija dobiti medalju koju očekuje – naveo je Nikolić koji boravi u Brazilu.

Povezana vest:  OI 2016, Stjepanović bez finala na 400 metara

On je dodao da iako se vidi da nije sve dovršeno, organizacija na Olimpijskim igrama u Brazilu do sada je funkcionisala besprekorno.