Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da ona i Aleksandra Krunić nisu imale kontinuitet u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, i istakla je da nijedna od njih nije mogla da pređe preko sudijske odluke iz prvog seta.

-Bila je loša odluka sudije. To je bio naš poen, zasluženi, ali sudija je dao lošu odluku, tako da smo taj poen bili oštećeni. Imale bismo brejk loptu da brejknemo i da nastavimo dalje, ali u svakom slučaju mislim su naše protivnice bila dosta solidne, dobro servirale i reternirale – rekla je Jankovićeva novinarima posle meča.

Povezana vest:  OI 2016, Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara

Srpske teniserke poražene su u prvom kolu od Britanki Džoane Konte i Heder Votson u dva seta, 6:2, 6:1.

-Ja bih u nekoliko navrata odigrala dobro, ali nismo uspele da uklopimo periode dobre igre i dobijemo meč zajedničikim snagama. Malo smo se nervirale zbog tih loših odluka. Pa još pre meča što smo menjale haljine, pa problem sa logom na torbi – kazala je Jankovićeva.

Jedan novinar je rekao da protivnik prizna sudiji da je pogrešio kod pogrešne odluke.

Povezana vest:  Misija OKS otputovala za London

-Normalno je da prizna ako je protivnica korektne i fer, jer ona nije imala nikakvu šansu da vrati onu loptu. One su uticale na sudiju da im dosudi onaj poen, a to je bila baš jako loša odluka sudija koja je promenila čitav tog meča. Aleks i ja smo lepo krenule, bile smo u naletu, imale smo sve pod kontrolom i od tad smo nekako pale. Nervirale smo se, imale smo dosta gemova gde smo vodile, pa gubile. Nismo imale kontinuitet, nismo zajedničkim snagama mogle da nastavimo dalje – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Kolašinac bez plasmana u finale

Aleksandra Krunić je pre meča morala da menja haljinu, jer su bile različitih boja.

-Nama je rečeno da možemo da igramo u različitim bojama, jer naši sponzori prave to specijalno za Olimpijadu. Ja nosim Filu, ona nosi Asiks i nemoguće je uskladiti baš sve. To da se sve uskladi kako treba. Moja oprema je crvena, a njena plava. Ali da smo znale ranije, a nama je rečeno da može, snašle bismo se – rekla je Jelena Janković.