Odbojkašice Srbije spremne su za velike rezultate i pokušaće da osvoje medalju na Olimpijskim igrama, rekla je danas Jovana Brakočević.

-Sazrele smo, dorasle većim i boljim rezultatima. Ekipa je željna, fokusirane smo na treninge i utakmice, ne dangubimo. Spremne smo za velika dela – rekla je Jovana Brakočević novinarima u Rio De Žaneiru.

Srpske odbojkašice su pobedom počele Olimpijske igre, pošto su ubedljivo u tri seta bile bolje od Italije. Narednu utakmicu igraće sutra protiv Portorika.

Povezana vest:  Više sportistkinja nego sportista u Londonu

Brakočevićeva, korektor srpskog tima, istakla je da je ubedljiva pobeda protiv Italije njenoj ekipi dala mnogo samopouzdanja za nastavak takmičenja.

-Drago mi je što smo počele pobedom protiv kvalitetne selekcije. One su se borile, dale sve od sebe, ali su individualni kvalitet i naš timski duh bili nadmoćniji. Sada nam sledi nezgodna ekipa Portorika. Favoriti smo i ne bi trebalo da bude većih problema – kazala je Jovana Brakočević.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Zimske olimpijske igre: od Šamonija do Sočija"

Ona je navela da je fantastičan doživljaj igrati pred brazilskom publikom.

Jelena Nikolić je rekla da srpski tim treba da bude oprezan u svakoj utakmici.

-Moraćemo da budemo maksimalno oprezne. Niko nije slučajno na olimpijskim igrama. U našoj ekipi ima i mlađih i starijih igračica, ali imamo isti cilj. Mlađe su vodeće u ekipi. Svesni smo sebe, koliko možemo i guramo polako – rekla je Jelena Nikolić.

Povezana vest:  OI 2016, Nikić: Bili smo sigurni u pobedu protiv Španije

Ona je dodala da se ekipa pribojavala početka, da je bilo napeto pred duel sa Italijom, ali da je Srbija pokazala veliku zrelost i da pobeda daje veliko samopouzdanje.

Jelena Nikolić je navela da ekipi veoma prija što se utakmice igraju na dva dana jer imaju vremena da se mentalno i fizički odmore.