Srpski košarkaši Vladimir Štimac i Marko Simonović rekli su da su zadovoljni početkom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali nisu podlegli euforiji i mirno se spremaju za nastavak takmičenja.

-Što se nas tiče, izgledalo je super. Sve kako treba. Uradili smo šta smo hteli i odigrali smo kako smo se dogovorili, što je važno. Nismo potcenili Venecuelu, koja nije naivna ekipa. Zasluženo smo pobedili i sada se okrećemo Australiji – rekao je Štimac novinarima u Riju.

Srbija je u prvom kolu pobedila Venecuelu sa 86:62, dok je Australija „oduvala“ Francusku sa 87:66.

Povezana vest:  OI 2016, Prva pobeda košarkašica na Olimpijskim igrama u Riju

-Okrenuli smo se Australiji. Dobili su Francuze 20 razlike, imaju igrače koji su skoro svi u NBA, kvalitetna su ekipa. Nije nas iznenadila njihova pobeda, ali ta razlika možda jeste. Imaju odličnu ekipu, prete sa svih strana. Ključ će nam biti odbrana, kao i uvek. Ta utakmica može mnogo da nam donese, a mi u svakom meču idemo na pobedu. Važno nam je da grupnu fazu završimo na što boljem mestu – rekao je Štimac.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Ivana „zlatna", Andrea „bronzana"u disciplini MK puška trostav

Simonović slično razmišlja.

-Dobro smo odigrali, Venecuela je jako nezgodan protivnik. Pribojavali smo se te utakmice jer je prva, a oni su atipična ekipa. Napravili smo dobru uvertiru pred utakmice koje nas čekaju u grupi. Sutra je Australija, izuzetno, izuzetno kvalitetna ekipa. Sjajno igraju. Mislim da moramo da igramo maksimalno 40 minuta da bismo imali šanse za pobedu -rekao je Simonović.

On je takođe kazao da nije iznenađen pobedom nad Francuskom.

Povezana vest:  EYOF 2015, Odbojkašice sutra za zlato, odbojkaši i košarkaši za 5. mesto

-Sam rezultat možda nije očekivan, ali Australija je ekipa koja ima sjajne igrače, koji su čvrsti, fizički dobri i znaju da igraju. Moramo da odgovorimo na tu igru. Mislim da imamo dobru šansu protiv Australije, jer i mi imamo neke stvari koje nisu lake za brniti. Siguran sam da će utakmica biti dobra. Treba od prvog minuta da počnemo da od prvog minuta gradimo tu igru – rekao je Simonović.