Srpska bacačica diska Dragana Tomašević rekla je da se nada da će joj predstojeće Olimpijske igre biti najuspešnije, dok je trkač na 110 metara s preponama Milan Ristić kazao da se nada državnom rekordu u Rio de Žaneiru.

-Svakako je čast učestvovati za Srbiju na najvećoj mogućoj sportskoj manifestaciji. Ovo će biti moje četvrto učešče na Olimpijskim igrama. Prvi put na američkom kontinentu, tako da je uzbudjenje zbog toga malo veće. Ono što mogu da kažem je da ću predstavljati svoju zemlju na najbolji mogući način. Daću sve od sebe i nadam se da će ove Igre biti najuspešnije do sada – rekla je Tomaševićeva pred odlazak zu Brazil.

Povezana vest:  OI 2016, Klišina traži hitnu raspravu na sudu zbog suspenzije

Najuspešniji rezultat za nju bi bio plasman u finale.

-Najbliža sam bila ulasku u finale u Pekingu. Samim tim ulazak u finale bi bio najveći uspeh. Dobro smo trenirali i radili. Videćemo kakvi su tamo uslovi, kako će proći aklimatizacija. Videćemo, šanse su velike – rekla je ona.

Ristić je vlasnik državnog rekorda na 110 metara s preponama, od 13,37 sekundi.

Povezana vest:  Počela 39. generalna skupština EOK u Beogradu

-Nadam se državnom rekordu, rezultatu bržem od 13,40 na preponama i ulasku u polufinale, a posle toga je sve moguće – rekao je Ristić.

Ranije su otputovali i drugi atletičari iz Srbije.

-Drago mi je što je jedan deo tima već otišao da vidi kakvi su uslovi. Javili su nam se, rekli su da je sve okej, drago mi je zbog toga. Uzbudjen sam što putujem. Ovo su mi prve Olimpijske igre. Nadam se dobrom rezultatu, nadam se da će atletičari koji su već otišli napraviti dobre rezultate pre nas i to će nam samo biti motivacija – rekao je Ristić.

Povezana vest:  Tomas Bah, predsednik MOK stigao u Beograd