Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je danas da je Kina moćna ekipa, ali da veruje da ona i njene saigračice mogu do pobede u predstojećem meču na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Kineskinje su dobra i moćna ekipa, igraju odbojku koja nijednoj evropskoj ekipi ne odgovara, ali sigurno nisu nepobedive. Igrali smo dosta puta sa njima, i pobedjivali i gubili… Opet kažem, Olimpijske igre su turnir na koji nijedna ekipa nije došla slučajno, a pogotovo ne one koje su jedne od glavnih konkurenata za medalju. Sigurna sam da možemo da im pariramo – rekla je Ognjenović novinarima u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  One Direction i Jessie J na zatvaranju OI u Londonu

Odbojkašice Srbije su takmičenje na Igrama u Riju počele s dve pobede, protiv Italije i Portorika, ali su juče doživele prvi poraz, od selekcije SAD.

Taj duel igrao se u 15.00 po lokalnom vremenu, ali Ognjenović ističe da to nije mnogo uticalo na igru srpskih odbojkašica.

-Nije mnogo uticao i ne bi smeo da utiče, pre svega što smo znali da je SAD dobra ekipa. Možda ostaje žal jer smo u nekim trenucima gubili lake poene i što nam je u završnici falilo malo više hrabrosti. Sistem tamkičenja je takav da se igra svaki drugi dan i nema vremena da se žali i da se tuguje, jer nas očekuju dve jako teške ali i bitne utakmice protiv Kine i Holandije – rekla je ona.

Odbojkašica Srbije Stefana Veljković rekla je da je poraz od SAD dobra opomena.

Povezana vest:  TIM SRBIJE VRATIO SE IZ TBILISIJA SA OSVOJENIH DEVET MEDALJA

-Poraz je dobra opomena, da se malo i psihički i fizički probudimo, pogotovo što sledeće dve utakmice igramo rano ujutru. Nije bilo ni malo lako protiv Amerike, ne kažem da nismo imale dobru igru, ali one su bolje funkcionisale u nekim elementima. Biće teško i u poslednje dve utakmice, ali verujem da ćemo dobro odigrati – rekla je Veljković.

Povezana vest:  BOKSER VLADAN BABIĆ PLASIRAO SE U ČETVRTFINALE EI u MINSKU, BASKETAŠI ELIMINISANI U 1/4 FINALA

Duel Srbije i Kine na programu je sutra od 14.30 po srednjoevropskom, a od 9.30 po lokalnom vremenu.

-Dobro se poznajemo, igrale smo dosta puta sa njima, igraju dosta brzo, ali nadam se da ćemo uspeti da ih savladamo… Možda i bolje što nam je teška grupa, da se ne opuštamo previše, da je lakša možda bi bilo drugačije – rekla je Veljković.