Reprezentativke Srbije u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović izjavile su danas da su spremne za Olimpijske igre i da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate.

-Spremne smo, nasmejane, dobro raspoložene. Idemo u Rio motivisane, sa velikom željom i nadam se da ćemo se vratiti sa sjajnim rezultatima, nadam se medaljama, daćemo sve od sebe“, rekla je Milica Mandić na konferenciji za novinare u Beogradu, uoči puta za Rio.

Mandićeva će u Riju braniti zlatnu olimpijsku medalju osvojenu pre četiri godine u Londonu. Kako je rekla, od tada se mnogo toga promenilo.

Povezana vest:  Rusija nema novca za pripreme sportista u inostranstvu

-Mnoge stvari su se desile u prethodne četiri godine, bilo je uspona, padova i promena. Sazrela sam i jedva čekala Rio – kazala je ona.

Milica Mandić će se u prvom kolu boriti sa Tinom Skar iz Norveške, a poznate su joj i ostale potencijalne protivnice. One u se se borile četiri puta u poslednje dve godine i skor je 2:2.

-Slušaću uputstva trenera, za svaku sam se detaljno spremala. Na meni je da odem koncentrisana i spremna, slušam šta mi se kaže i taktiku sprovedem u delo – rekla je Milica Mandić.

Povezana vest:  OI 2016, Tomićević i Zorić u finalu discipline K2 1.000 metara

Tijana Bogdanović je rekla da su joj Igre u Riju veliki izazov.

-Tek sam prošle godine počela da se takmičim u seniorskoj konkurenciji i već sam na Olimpijskim igrama. Na ovo takmičenje gledam kao na veliki izazov i veliku šansu koju sam dobila. Želim da se pokažen u najboljem svetlu. Spremni smo i idemo tamo da pokažemo najbolje – rekla je Tijana Bogdanović.

Trener Dragan Jović rekao je da je žreb bio izuzetno težak, ali da niko nije očekivao da će biti lak.

Povezana vest:  OI 2016, Košarkašice SAD šesti put uzastopno olimpijske šampionke

-Žreb je izuzetno težak, ali su Olimpijski igre smotra najboljih boraca na planeti. Tamo nema lakog žreba. Verujem u obe devojke, verujem da smo dobro radili. Olimpijske igre se rešavaju u detaljima. Poštujemo svakog protivnika – rekao je Jović.

Takmičenje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru održaće se od 17. do 20. avgusta.