laslo-suranji-foto-paraolimpijski-komitet-srbijeLaslo Šuranji, reprezentativac Srbije u streljaštvu, se okitio novom, ovaj put bronzanom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Šuranji je danas bio treći u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH 1, u mešovitoj, muško-ženskoj konkurenciji. Pre dva dana Šuranji prigrlio je zlato u trostavu.

Naš strelac je u finale ušao, kao poslednji osmi u izjednačenim i dramatičnim kvalifikacijama. Imao je 0,4 kruga prednosti ispred devetoplasiranog Izraelca Šazirija, koga je prestigao u poslednjih deset metaka.

Povezana vest:  Sportisti Srbije sutra izlaze na borilišta

Većim delom finala Šuranji se nalazio na trećem mestu, tako je bilo i u završnici, pa je posle 20. metka ispao kao trećeplasirani i mogao je da proslavi još jedan veliki uspeh. Zlato je osvojio Kinez Cuping Žang, sa samo 0,3 kruga ispred Abdule Sultana Alarjanija (Ujedinjeni Arapski Emirati), koji je osvojio srebro i u trostavu.

Danas, poslednjeg dana takmičenja na POI održano je i takmičenje malokalibarskm pištoljem, takođe u mešovitoj konkurenciji u kategoriji SH1 (strelci kojima nije neophodan stalak da bi držali oružje). Gađala su dvojica srpskih strelaca. U konkurenciji 34 takmičara Živko Papaz je zauzeo 11, a Rastko Jokić 24. mesto. Papaz je „ubio“ 524 kruga, od plasmana u finale delila su ga četiri kruga, jer je osmoplasirana Makedonka Olivera Nakovska – Bikova pogodila 528. Jokić, koji je bio deveti vazdušnim pištoljem, je pogodio 512 krugova. U kvalifikacijama je najprecizniji bio Kinez Čao Jang (546).

Povezana vest:  Organizatori OI u Tokiju predlažu pet novih sportova

MK puška ležeći, 60 metaka, finale, mešovita konkurencija: 1. Cuiping Žang (Kina) 206,8, 2. Abdula Sultan Alarjani (Ujedinjeni Arapski EMirati) 206,5, 3. Laslo Šuranji (Srbija) 185,2, 4. Đin Ho Park (Južna Koreja) 164,0, 5. Džon Džos III (SAD) 141,4, 6. Veronika Vadovicova (Slovačka) 122,1, 7. Met Skelon (Velika Britanija) 100,8, 8. Abdula Saif Alarjani (Ujedinjeni Arapski Emirati) 78,1. Kvalifikacije: 1. Skelon 622,5, 2. A. Sul. Alarjani 619,5, 3. Park 618,5…8. Šuranji 615,2… Ukupno 41 takmičar.

Povezana vest:  Todorov: Ovo nisam očekivao, razmisliću da li da odustanem