Da li ste spremni da filmujete u ritmu sreće? Zanima vas šta su organizatori spremili za jedini filmski festival posvećen najmlađoj publici?

Odgovore na ova i druga pitanja o uzbudljivom dečijem svetu otkrijte na najpopularnijem festivalu zabave – Dečijem filmskom festivalu KIDS FESTU, koji se ove godine održava od 23. do 30. oktobra, pod sloganom Filmujmo u ritmu sreće!

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti širom Srbije biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, Amerike, Francuske, Belgije, Češke, Holandije…Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na KIDS FESTU naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa.

  1. Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i u preko 30 gradova širom Srbije.
Povezana vest:  Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma sindikata“, bioskopu ,,Fontana“, ,,Dvorani kulturnog centra“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu iZrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. KIDS FEST se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

Povezana vest:  Film Napolju cvetaju narandže Nevene Desivojević nagrađen na Filmskom festivalu u Melburnu

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Festival podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd iUdruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i to na adresi www.kids-fest.com.

Povezana vest:  Dodeljene nagrade 48. Sofest-a, bis u Domu omladine