grupna_hajat_nov_2010Rezultati vrhunskih sportista Srbije prepoznati od Olimpijske solidarnosti MOK i Olimpijskog komiteta Srbije

 

U kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency, danas su potpisani Ugovori o učešću 15 sportista Srbije u programu finansiranja Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao i Ugovori o uključivanju 12 novih sportista u program finansiranja olimpijskih priprema OKS, kroz projekt „London 2012“.

Olimpijska solidarnost MOK prepoznala je kvalitet projekta i sistem finansiranja olimpijskih priprema OKS i donela odluku da ovaj projekt podrži finansiranjem dela programa  za 15 sportista Srbije.

Decembra 2009. godine, potpisivanjem prvih Ugovora sa kategorisanim sportistima i njihovim trenerima, startovao je program finansiranja olimpijskih priprema Olimpijskog komiteta Srbije. Danas, godinu dana kasnije, ostvarenim rezultatima, 12 novih sportista našlo je svoje mesto u kategorizaciji Olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  Odbojkašica Jovana Brakočević, teniser Novak Đoković, ženska odbojkaška reprezentacija i veterpolisti najbolji u 2011. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Domaćin svečanosti, kompanija “Dunav osiguranje”, srebrni sponzor OKS, svim sportistima, učesnicima programa finansiranja Olimpijskih priprema za London 2012, kojih u ovom trenutku ima 75, poklonila je kolektivnu polisu za osiguranje od posledica nezgode, za period od godinu dana, a koja će biti produžena do trajanja Olimpijskih igara. U ime domaćina sportiste i sve prisutne goste pozdravila je gospođa Milenka Mila Jezdimirović, generalna direktorka Kompanije “Dunav osiguranje”: “Velika mi je čast što se Kompanija „Dunav osiguranje“ na ovaj način našla u društvu najboljih sportista, ali i najboljih promotera vrhunskih ljudskih vrednosti. Naši najbolji sportisti su do sada pokazali ne samo vrhunske sportske rezultate, već i svoje lične i ljudske kvalitete, zahvaljujući kojima su pravi uzori svim generacijama, ali i najbolji ambasadori naše zemlje u svetu.“

vlade_divac_hajatPredsednik OKS Vlade Divac poručio je sportistima:

Povezana vest:  GENERALNI SEKRETAR OKS ĐORĐE VIŠACKI NA OPROŠTAJU PREDSEDNIKA MOK ŽAK ROGA OD EYOF-a

-Danas pravimo još jedan veliki korak bliže ka Londonu! Voleo bih da ovu podršku, doživite kao vetar u leđa! Vi, vaši treneri i svi oni koji su uključeni u realizaciju vaših programa, najbolje znate šta vam je dalje činiti, kako biste se za nepune dve godine i našli na na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Uz predsednika Divca, u ime institucija koje su partneri OKS u programu finansiranja olimpijskih priprema za London 2012, sportistima i gostima obratili su se i ministarka Omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, gradski sekretar za sport grada Beograda Aca Kovačević i pokrajinski sekretar za sport AP Vojvodine Modest Dulić.

Povezana vest:  Održana „BeActive noć“ u Zrenjaninu  

U ime sportista, koji su učesnici programa finansiranja Olimpijske solidarnosti, govorio je Milorad Čavić, a u ime sportista koji su ostvarenim rezultatima u poslednjih godinu dana ušli u kategorizaciju OKS, obratila se Ivana Maksimović.

Svečanosti su prisustvovali i sportisti koji se od prošle godine nalaze u kategorizaciji OKS, predstavnici sportskih saveza, Republičkog zavoda za sport, Pokrajinskog zavoda za sport i predstavnici sponzorskog pula OKS.