clanice mrezeKomisija “Žene i sport” Predsedništva OKS uspostavlja mrežu

 

Komisije “Žene i sport” Predsedništva OKS održala je sastanak u sredu, 22. decembra, u amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, kome su pored članica Komisije, prisustvovale i predstavice i predstavnici sportskih saveza i sredstava javnog informisanja.

Glavni povod za ovaj sastanak u proširenom sastavu bio je uspostavljanje mreže između Komisije i granskih saveza, kako bi se što efikasnije radilo na rešavanju problema žena u sportu i promociji svih vrednosti koje žene u sportu predstavljaju, a sve u skladu sa jednim od zaključaka sa III Konferencije “Žene i sport”, održane u maju mesecu.

Povezana vest:  OLIMPIJSKI OSVAJAČI U BORILAČKIM SPORTOVIMA, Pamte se medalje, na redu mlade snage

Učesnicima sastanka obratila se i Doc. dr Milka Đukić koja je podnela izveštaj sa Konferencije održane u Hajdelbergu sa temom «Liderstvo u ženskom sportu», kao i sa Konferencije održane u Lozani, a u sklopu EPFL, Univerziteta u Lozani i MOK-a. U svojoj prezentaciji, dr Milka Đukić naglasila je da je uz dobro liderstvo isključeno nasilje u ženskom sportu i da je to usko povezano sa psihosociološkim i pravnim aspektima koji su važni za dalji napredak ženskog sportu u Srbiji.

Povezana vest:  II ZOI mladih, Troje sportista Srbije krenulo put Lilehamera

Nakon diskusije, predsednica Komisije, Milena Reljin-Tatić najavila je održavanje narednog nacionalnog seminara «Žene u sportu OKS» za mart mesec, na kojem bi glavna tema bila “Nasilje u sportu”.

Na poslednjem sastanku u godini predsednica komisije, uručila je novogodišnje poklone svim članicama mreže, kao i CD sa materijalima i predavanjima sa ovogodišnje konferencije «Žene u sportu».

Naredno okupljanje članica mreže zakazano je za januar mesec.

Povezana vest:  OI 2018, Drugi slučaj dopinga ruskih sportista u Pjongčangu