Laslo Šuranji zauzeo je 34.mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (kategorija SH1), poslednjoj disciplini streljačkog turnira na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Šuranji danas nije stigao do finala, ali je dao značajan doprinos izuzetno uspešnom učešću srpskih strelaca na POI, jer pre dva dana osvojio je srebro u gađanju MK puškom iz trostava.

Srbija je na streljačkom turniru osvojila ukupno četiri medalje. Dragan Ristić je dvostruki olimpijski šampion (vazdušna puška i MK puška ležeći, kategorija SH2). Sem Šuranjija, srebro je osvojio i Zdravko Savanović, koji je zauzeo drugo mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2.

Povezana vest:  OKR: Osmoro sportista bilo dopingovano na Igrama u Londonu

Naša zemlja je sa dve zlatne i dve srebrne na drugom mestu u bilansu medalja streljačkog turnira na ovogodišnjim POI.

Ispred je samo Kina sa četiri zlatne i dve srebrne medalje. Na trećoj poziciji je Indija, koja ima više odličja od Srbije, ali manje srebrnih (dve zlatne, jedno srebro, dve bronze). Medalje su osvajali strelci iz 17 država, a samo su Kina, Srbija i Indija skupile više od jednog zlata.

Povezana vest:  ODRŽAN GODIŠNJI SASTANAK RUKOVODSTVA OKS SA SAVEZIMA INDIVIDUALNIH SPORTOVA KOJI SE NALAZE U PROGRAMU OKS „LONDON 2012“

U poslednjoj disciplini programa, gađanju MK puškom iz ležećeg stava za kategoriju SH1,titula je pripala Veroniki Vadovicovoj (Slovačka), koja je na svoja četiri učešća na POI osvojila je četiri zlata, srebro i bronzu.

MK puška ležeći stav, kategorija SH1, muško-ženska konkurencija: 1. Veronika Vadovicova (Slovačka) 248,9, 2. Ana Norman (Švedska) 248,5, 3. Huan Antonio Savedra (Španija) 226,3… Kvalifikacije: 1. Nataša Hiltrop (Nemačka) 627,7… 34. Laslo Šuranji 609,7….

Povezana vest:  Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom u Čačku