Četvrtog takmičarskog dana Zimskih olimpijskih igara mladih u Gangvonu na sportska borilišta izašli su predstavnici Srbije u skeletonu, Lazar Mikić i Bogdan Despotović, kao i biatlonci Hanna Jelena Braun i Abdulkerim Hodžić.

Danas su nastupili naši predstavnici u skeletonu, Lazar Mikić i Bogdan Despotović. U konkurenciji od ukupno 20 takmičara, Mikić je zauzeo 15. mesto sa rezultatom 1:52.53, dok se Despotović našao na 16. poziciji sa rezultatom 1:53.05 i zaostatkom +8.39 u odnosu na prvoplasiranog Emilsa Indriksonsa iz Litvanije.

Povezana vest:  OI mladih: Srpski strelci bez četvrtfinala u nadmetanju internacionalnih mikseva

Predstavnica Srbije u biatlonu Hanna Jelena Braun je u disciplini 6km sprint zauzela 72. mesto od ukupno 94 takmičarki, a Hodžić se u disciplini 7,5km sprint našao na 81. poziciji od ukupno 96 takmičara. Na taj način, naši biatlonci su završili svoj nastup na ovom takmičenju.

Sutra, 24. januara, debitovaće naš predstavnik u alpskom skijanju Aleksa Lalić takmičeći se u veleslalomu.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Nina Micić pretposlednja u kvalifikacijama paralel slaloma

Detaljan raspored takmičenja sportista Srbije na YOG Gangvon 2024 nalazi se na linku: https://oks.org.rs/wp-content/uploads/2024/01/Kalendar-takmicenja-sportista-Srbije-YOG-Gangvon-2024-1.pdf.

Nastupe naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu možete ispratiti na linku: https://olympics.com/en/olympic-channel.

Foto: Olimpijski komitet Srbije