Petog i šestog takmičarskog dana Zimskih olimpijskih igara mladih Gangvon 2024, Srbiju je predstavljao skijaš Aleksa Lalić.

Aleksa Lalić na YOG-u u Gangvonu nastupio je u dve discipline alpskog skijanja, u slalomu i veleslalomu. Lalić je u veleslalomu zauzeo 25. mesto od ukupno 50 takmičara koliko je završilo trku, dok je u slalomu završio na 24. mestu od 40 takmičara sa rezultatom 1:49.06 i zaostatkom +10.45 u odnosu na prvoplasiranog Kerika-Smita iz Velike Britanije.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Sportisti u krevetima pre ponoći posle ceremonije otvaranja

Nastup Tima Srbija na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu zatvoriće naš predstavnik u nordijskom skijanju Andrija Tošić. Tošić će se u ponedeljak, 29. septembra, takmičiti u sprintu pojedinačno, a dan kasnije nastupiće u disciplini 7,5km classic.

Detaljan raspored takmičenja sportista Srbije na YOG Gangvon 2024 nalazi se na linku: https://oks.org.rs/wp-content/uploads/2024/01/Kalendar-takmicenja-sportista-Srbije-YOG-Gangvon-2024-1.pdf.

Nastupe naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu možete ispratiti na linku: https://olympics.com/en/olympic-channel.

Povezana vest:  Na 200 dana do Olimpijskih igara u Londonu podignuta zastava OI u ambasadi Velike Britanije

Foto: International Olympic Committee Simon Bruty – All Rights Reserved. In partnership with ANOC.