Slavlje posle pobede

TREĆI TAKMIČARSKI DAN NA XI LETNJEM EYOF-u

I ODBOJKAŠICE SRBIJE U POLUFINALU, KOŠARKAŠICE U  RAZIGRAVANJU OD 5. DO 8.

 

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale na XI letnjem EYOF-u u Trabzonu. U poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja one su savladale reprezentaciju Slovenije sa 3:0, po setovima 25:16, 24:26, 25:14 i 25:13. Najefikasnije u timu Srbije bile su Kubura Milica i Čikiriz Nataša sa po 16 osvojenih poena.

Povezana vest:  MOK pohvalio OKS i Vladu Srbije

Sa dve pobede i jednim porazom, odbojkašice Srbije druge su u grupi A i u polufinalu će se susresti sa najboljem ekipom iz grupe B, domaćoj selekcijom Turske.

-Ostvarili smo osnovni cilj. Ušli smo u polufinale i borbu za medalju. Italija je juče bila bolja od nas, tako da nemamo za čime da žalimo. stigli smo do borbe za medalje. U polufinalu nas očekuje reprezentacija Turske. U prethodna dva susreta bile su bolje od nas, ali pokušaćemo i verujemo da možemo da promenimo niz – rekao je selektor ženske odbojkaške selekcije Milan Gršić, po završetku meča.

Povezana vest:  Olimpijska šampionka Vang Meng izbačena iz reprezentacije

Ženska košarkaška selekcije je posle dva poraza zabeležila prvu pobedu protiv selekcije Hrvatske rezultatom 60:50 i kao treće u grupi razigravaće od 5. do 8. mesta.

Tri predstavnika Srbije u biciklizmu Luka Kotur, Aleksandar Mitić i Borislav Simović učestvovali su u disciplini kriterijum na 25,5km, ali se nažalost nisu plasirali u finale.

Od predstavnika Srbije u džudou danas niko od naših sportista nije došao do borbe za medalje.

Povezana vest:  Olimpijski sat na Terazijama odbrojava vreme do početka Evropskih igara

Do kraja dana:

Reprezentativac Srbije u atletici, Kojić Nemanja trčaće finale na 1500m. Odbojkaška muška selekcija igra protiv reprezentacije Španije od 16h, a rukometaše i košarkaše od 18.30 očekuju susreti sa selekcijama domaćina Turske. (Satnica je data po lokalnom vremenu)