mladi kosarkasi Srbije

 ČETVRTI TAKMIČARSKI DAN NA XI LETNJEM EYOF-u

Košarkaši u borbi za zlato, odbojkaši za bronzu

Trojkom u poslednjim sekundama Srbija se plasirala u finale košarkaškog turnira na XI letnjem EYOF-u. Mladi srpski košarkaši savladali su u polufinalu selekciju Grčke 62:59. Protivnik Srbije u finalu biće Litvanija, koja je u drugom polufinalnom duelu pobedila domaćina Tursku sa 75:50.

Povezana vest:  Zoranu Arunović nijanse delile od finala MK sport pištoljem

Najefikasniji u timu Srbije bio je Đorđević Nemanja sa 16 poena i 18 skokova.

Vanja Guša selektor mlade reprezentacije rekao je po završetku utakmice: “Mi jesmo očekivali pobedu, ali nas je utakmica sa Turcima iscrpela tako da smo verovatno zbog toga imali malo lošiji početak. Druga četvrtina je bila presudna. U napetoj završnici smo smogli snage i došli do pobede. Sutra nas čeka Litvanija. U finalu će se susresti dve najbolje evropske škole košarke. Imamo medalju, ali daćemo sve od sebe da osvojimo zlato. Verujemo u pobedu.”

Povezana vest:  Predsednik OKS Vlade Divac potpisao poziv za učešće na 30. letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Sutrašnje finale počinje u 16.45 (po lokalnom vremenu).

Odbojkaši će se boriti za bronzu pošto su u polufinalu poraženi od domaćina Turske rezultatom 3:2 po setovima 25:15, 23:25, 25:15, 23:25 i 9:15.

U poslednjem petom setu Turci su od starta poveli i čuvali prednost do samog kraja. Odbojkaši Srbije osvojili su u zbiru 10 poena više od domaćina, ali je nažaost rezultat u setovima bio u korist Turske. U borbi za bronzu naše momke sutra očekuju mladi odbojkaši Francuske od 13.30 (po lokalnom vremnu).

Povezana vest:  OI 2016, Vaterpolisti Srbije protiv Italije u polufinalu