Harper-1

Harper sa juniorima Vojvoda

Posle kraće neslavne epizode u turskim Istanbul Cavaliersima, pa zatim nastavka rada u finskoj ekipi Lappeentranta Rajatarit (od marta), bivši trener Vukova Džon Harper, vratio se u Srbiju, gde će tokom leta raditi sa juniorskim timom Novi Sad Dukesa. Trofejni trener, koji je sa Vukovima osvojio dve titule prvaka Srbije u SAAF-u (ukupan skor 30-1 u to vreme), kao i dve titule u regionalnoj CEFL ligi, ovako je prokomentarisao dolazak među Dukese:

Povezana vest:  KRALJEVSKE KRUNE U DUBROVNIKU - NOVI TALAS PRIJATELJSTVA

– U Novi Sad sam došao prvenstveno da se odmorim, nakon sezone provedene u Finskoj. Vojvode su me dočekale odlično, kao i kada sam prošlog leta bio njihov gost, i naravno da ću se potruditi da što više pomognem juniorima za predstojeću juniorsku sezonu. Takođe, trenerski kadar juniora me je oberučke prihvatio, i verujem da ćemo uspeti da utreniramo podmladak Vojvoda, iako je početak sezone veoma blizu. Voljni su da rade, slušaju i upijaju svaku informaciju, a već na drugom treningu smo ugostili i momke iz drugih gradova, što je za svaku pohvalu. Velika pomoć su i seniori Vojvoda, koji nam pomažu na treninzima. Novi Sad je oduvek imao ogroman potencijal, što olakšava sam proces treninga.

Povezana vest:  Dubrovčani dočekuju Kraljevčane

Predstavnica Vojvoda, Mia Bajin, je  povodom ove vesti istakla:

– Dolazak Džona Harpera, kao trenera sa izuzetnom karijerom, je veliki korak napred u samom trenažnom procesu Vojvoda. Iskreno, nismo očekivali da će se ovoliko aktivno uključiti u rad trenerskog kadra, na čemu smo mu beskrajno zahvalni. Trenutno, pored trenera Vladislava Petkovića i Đorđa Radovanovića, kao i momaka iz prvog tima Vojvoda, “mladunci” su dobili pomoć trenera o čijem radu je suvišno pričati. Ne želimo da dajemo nikakva predviđanja, ali verujemo u svoj podmladak i nadamo se što većem uspehu.

Povezana vest:  Mađarski reprezentativac u Grofovima

Harper je u karijeri osvajao dva puta čak i najjače evropsko takmičenje Euroboul, a bio je trener u Italiji, Austriji, Srbiji, Turskoj i Finskoj.