XXIV Sednica Predsednistva OKS 2

Srbija ima 54 sportista kvalifikovanih za London

 

Olimpijski komitet Srbije (OKS) zakazao je za 19. oktobar zvanično potpisivanje odluke o učešću zemlje na Igrama u Londonu sledeće godine i saopštio da je do sada 54 sportista obezbedilo učešće na najvećem sportskom događaju. Šef misije za London 2012, Branislav Jeftić, rekao je danas članovima predsedništva OKS-a da je 47 sportista ispunilo norme, kao i sedam tenisera, koji imaju kvote prema listi Međunarodne teniske federacije.

Povezana vest:  Budimpešta u sredu odlučuje o kandidaturi za Olimpijske igre

On je kazao da je to napredak u odnosu na isti period pred Igre u Pekingu 2008. godine.

Predsedništvo je ispunilo formu i usvojilo odluku o učešću na Olimpijadi u Londonu, a pozivnicu iz MOK-a zvanično će potpisati 19. oktobra.

Predsedništvo OKS je na današnjoj sednici odlučilo da osnuje Savet za strategiju razvoja. Prema Novom zakonu o sportu uloga OKS, će od 2012. pored ostalog biti i predlaganje redovnih programa sportskih saveza olimpijskih sportova, koji će se finansirati iz budžeta Srbije.

Povezana vest:  Kazahstanski dizač tegova ostao bez olimpijskih medalja

Za njihovu realizaciju zadužen je novoformirani savet koji čine Aleksandar Boričić kao predsednik i članovi Ivan Todorov, podpredsednik OKS, Nebojša Ilić, predsednik Komisije za programska pitanja OKS, Nenad Manojlović, predsednik saveza trenera i Dragan Atanasov, pomoćnik Ministra Omladine i sporta.

Komisija OKS za imenovanje ulica i trgova po sportistima predstavila je konačni spisak sportista i sportskih radnika koju će predložiti gradskoj komisiji za imenovanje.

Povezana vest:  Prekinuto nošenje olimpijske baklje kroz Grčku