egipatposeta-001

Divac primio delegaciju Olimpijskog komiteta Egipta

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, primio je danas zajedno sa potpredsednikom Žarkom Paspaljom i generalnim sekretarom Ðorđem Višackim delegaciju Olimpijskog komiteta Egipta povodom kandidature te zemlje za domaćina Mediteranskih igara 2017.

U prisustvu ambasadora Egipta u Srbiji Alija Galal Abdelaziz Mohamed Basionija, čelnicima OKS-a predstavljena je zvanična kandidatura Aleksandrije za domaćina MI 2017. Divac je sa zadovoljstvom konstatovao da Egipat sa svojim tradicionalnim visokim procentom mladih može da da pozitivan primer narodu Srbije.

Povezana vest:  SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKO VASPITANJE SRBIJE, Prvenstvo Srbije 2011. za učenice i učenike srednjih škola u Pirotu

Uzevši u obzir značaj održavanja Mediteranskih igara, generalni sekretar OKS Ðorđe Višacki istakao je da će prilikom izbora domaćina Igara bitnu ulogu igrati spremnost zemlje kandidata da sve prikazano do kraja sprovede u delo i da na taj način impresivne slike sa prezentacije postanu realnost.

Odluka o gradu domaćinu MI biće doneta na Generalnoj skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara koja će se održati 15. oktobra u Mersinu u Turskoj.

Povezana vest:  Putin se nada kraju problema s dopingom na Olimpijskim igrama