carestvo biciklista u novom sadu 23 septembra

Novi Sad bez automobila 23. septembra, kolonu biciklista u organizaciji BK Novi Sad

 

Grad Novi Sad, gradska Uprava za sport i omladinu i Biciklistički klub „Novi Sad“ organizovaće veliki defile biciklista u okviru obeležavanja Svetskog dana bez automobila“.

Bicklistička tura će se održati u petak 23. septembra od 17,30 časova sa Trga Slobode a završetak vožnje  je na Štrandu posle 18 časova. Okupljanje biciklista je na Trgu Slobode u 17 časova.

Povezana vest:  TRKA KROZ ITALIJU, Rodriges pobedio u 17. etapi i zadržao vođstvo na Ðiru

Defile će predvoditi gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. Trasa je ulicama Modene, Žarka Zrenjanina, Stražilovska, Maksima Gorkog, Bulevar oslobođenja, Bulevar Cara Lazara, Bulevar Evrope, Futoška, Somborski bulevar, Somborska, Ive Andrića i cilj na Štrandu (bina kod glavnog ulaza).

Na Štrandu je planirano da se gradonačelnik obrati biciklistima uz nastup di džeja WD87 (Darko Vajs)  a obezbeđeno je i  osveženje za sve učesnike.

Povezana vest:  Stević i Kasa se u Slovačkoj zagrevali za trku „Kroz Srbiju“

– Pozivamo sve Novosađane koji vole da voze bicikl, a pogotovo one kojima je bicikl najčešće prevozno sredstvo da dođu i priduže nam se – kaže predsedik BK Novi Sad Nemanja Vajs.- Želimo da afirmišemo bicikl kao ekološki najčistiji i najjeftiniji vid prevoza i dokažemo da, ako ga svi budemo više koristili, možemo mnogo da učinimo i na smanjenju zagađenja vazduha i očuvanje životne sredine u našem gradu.

Povezana vest:  Sedam medalja srpskim biciklistima na „Salkano prvenstvu Balkana“ u planinskom biciklizmu u Novom Pazaru