Predsednik OKS Vlade Divac i generalni sekretar Djordje Visacki sa clanovima odbora

Delegacija OKS na sednici Odbora za omladinu i sport Narodne skupštine Republike Srbije

 

Posle uvodnih reči predsednika OKS Vlade Divca, generalni sekretar Đorđe Višacki, prezentovao je članovima odbora način funkcionisanja Olimpijskog komiteta Srbije i osnovne programe i aktivnosti, dok je sportski direktor Prof. Dr Branislav Jevtić informisao odbor o trenutnom statusu Misije za Olimpijske igre u Londonu, kao i o osnovnim planovima i ciljevima projekta London 2012.

Povezana vest:  EYOF 2015, Jovana Obradović osvojila drugo zlato za Srbiju u Tbilisiju

Članovima odbora predstavljena je olimpijska kategorizacija OKS, način finansiranja programa sportista Srbije, ali i dugoročni planovi i programi Olimpijskog komiteta.

Nakon prezentacije generalnog sekretara, predstavnici OKS odgovarali su na pitanja članova odbora i  diskutovali na temu novog Zakona o sportu Republike Srbije, o prednostima i nedostacima, kao i mogućnostima daljeg unapređenja kroz izmene i dopune.

Predsednik OKS Vlade Divac, zahvalio se na pozivu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da ovo telo ima nameru da unapredi postojeću saradnju i bolje se upozna sa planovima i ciljevima OKS:

Povezana vest:  OI 2012, Nikolić u loži na otvaranju, uz olimpijce na borilištima

-Sa velikim zadovoljstvom smo odgovorili na ovaj poziv. U našem je interesu da ovaj odbor, kao telo koje se u ime Skupštine Republike Srbije bavi zakonodavnim okvirima u sistemu sporta Srbije, bude upućen u sve aktivnosti Olimpijskog komiteta, pre svega, svakako, u tok priprema Misije OKS za Igre u Londonu 2012-e, ali i sve dugoročne aktivnosti i programe OKS koji se tiču Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Srbije proglasio najuspešnije sportiste i trenere u 2020. godini

Milan Vučković, predsednik Odbora za omladinu i sport zahvalio se delegaciji OKS na konstruktivnoj diskusiji:

-Verujem da je ova diskusija bila obostrano korisna i nadam se da ćemo i u predstojećem periodu nastaviti i dodatno unaprediti našu saradnju.